Cizre ve Sur'da 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Cizre ve Sur'da 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur’da 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

02.02.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre ve Sur'da 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 508 olduğu kaydedildi.

Operasyonda, beş adet Kalaşnikof piyade tüfeği, silahlara ait 31 adet şarjör ve 818 adet fişek, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet roketatar, altı adet el bombası, bir adet el telsizi, bir adet gece görüş dürbünü, iki adet dürbün ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Sur'da ise devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 148 olduğu ifade edildi. Yedi adet el yapımı patlayıcı imha edildiği de kaydedildi.

DOKUZU ÇOCUK 30 DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen ikisi yabancı uyruklu toplam 15 şahsın (dokuzu çocuk) yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında ise DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen altısı yabancı uyruklu toplam yedi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Gaziantep Oğuzeli'de, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu sekiz şahsın yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Batman'da, "bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan aranan bir işbirlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek, bir adet tabanca ve bu silaha ait altı adet fişek ele geçirildiği bildirildi.

Hatay Kumlu'da, bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre ve Sur'da 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.


Advertisement