Cizreli Öğrenciler Teog Sınavına Hazır - Son Dakika
Güncel

Cizreli Öğrenciler Teog Sınavına Hazır

Cizreli Öğrenciler Teog Sınavına Hazır

Cizreli öğrenciler TEOG sınavına hazırŞırnak'ın Cizre İlçesi'nde 79 gün süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimden geri kalan yaklaşık 35 bin öğrenci, güvenli mahalleler ile köylerdeki okullarda telafi eğitimine devam ediyor.

21.04.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizreli öğrenciler TEOG sınavına hazır

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 79 gün süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimden geri kalan yaklaşık 35 bin öğrenci, güvenli mahalleler ile köylerdeki okullarda telafi eğitimine devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hafta içerisinde ders saatlerine ek 1 saat ilave ederek ve Cumartesi günleri de ders vererek, öğrencilerin geri kalan eğitimlerini telafi etmeye çalışıyor.

Cizre İlçesi'nde 14 Aralık 2015 tarihinde başlayan ve 2 Mart'ta kaldırılan sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitimden geri kalan yaklaşık 35 bin öğrencinin eksik kalan eğitimlerinin tamamlanması amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan telafi eğitimler sürüyor. Hafta içi normal eğitim süresine bir saat ekleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Cumartesi günleri de tam gün olarak öğrencilere eğitim veriliyor. Öğrencilerin kaçırdıkları dersleri verebilmek için ilçedeki tüm öğretmen ve eğitimciler bütün gün okullarda kalarak çalışma yapıyor.

İlçe merkezi ve köylerinde 8'inci sınıflarda okuyan yaklaşık 3 bin 500 öğrenci ise, 26-27 Nisan tarihinde yapılacak olan TEOG sınavına hazırlanıyor. Sokağa çıkma yasağının başladığı günlerde Milli Eğitim Müdürü Şahan İke ve yetkililer, güvenlik görevlilerinin izni ile çatışmaların ortasından, patlama ve silah seslerinin arasından çıkararak, Batman'a götürdü. Batman'da TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler, Cizre'de sokağa çıkma yasaklarının kısmen olarak kaldırılmasının ardından ilçeye geri döndü. Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, öğrencilerin TEOG sınavına hazırlanması için seferberlik başlattıklarını belirterek, öğrencilerin sınava hazır olduğuna inandıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizreli Öğrenciler Teog Sınavına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement