Çka'dan Aski Projesine Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Çka'dan Aski Projesine Hibe Desteği

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından hazırlanan "Kırsalda Yaşayan Vatandaşların ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Beklentilerine Bağlı Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi" adlı projeye, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 70 bin liralık hibe desteği sağlanmasına yönelik protokol imzalandığı bildirildi.

22.06.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından hazırlanan "Kırsalda Yaşayan Vatandaşların ASKİ Genel Müdürlüğü'nden Beklentilerine Bağlı Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi" adlı projeye, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 70 bin liralık hibe desteği sağlanmasına yönelik protokol imzalandığı bildirildi.

ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ile ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar arasında imzalanan protokolle, projeye 70 bin liralık hibe desteği verilecek.

Pekar, projenin ASKİ tarihinde ilk olduğunu belirterek "Her zaman vatandaşlarımızın başarımızdaki odak noktası olduğunu unutmadan hizmetlerimizi yüksek kalitede sunmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmayla ASKİ'de bir ilke imza atmış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Umut ediyorum ki projemiz, belirleyeceğimiz yeni stratejiler için bize ışık tutacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve ÇKA'ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Altunsu da projenin Adana'ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Projeyle kırsaldaki vatandaşa daha fazla hizmet sunulacak

Projenin amacı 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına bağlanan vatandaşların sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişimlerini sağlamak ve sağlıklarını korumak. Amaç doğrultusunda yasa gereği köy, belde, kasaba statüsünden mahalleye dönüşen 388 bölgede Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenecek 5 bin örnekleme sistemiyle Adanalıların ihtiyaçları anketle öğrenilecek.

Proje sonunda vatandaşlar aldıkları hizmet doğrultusunda içme suyu ve altyapının önem ve tasarrufu konusunda eğitici ve kalıcı bilgilere sahip olacak. Ayrıca kırsal kesime temiz ve sağlıklı su ulaştırarak salgın hastalıkların önüne geçilecek ve kanalizasyon altyapı hizmetleri sağlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çka'dan Aski Projesine Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement