Clinton Daeş'e Yönelik Kara Savaşına Karşı - Son Dakika
Güncel

Clinton Daeş'e Yönelik Kara Savaşına Karşı

NEW ABD'de, Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton, DAEŞ'e karşı kara savaşına destek vermeyeceğini söyledi.

11.11.2015 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'de, Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton, DAEŞ'e karşı kara savaşına destek vermeyeceğini söyledi.

Clinton yaptığı açıklamada, ABD'nin DAEŞ ile mücadeledeki çabalarını artırması gerektiğini fakat büyük bir kara savaşını doğru bulmadığını bildirdi.

Gaziler ve emekli askerlerle toplantı düzenleyen Clinton, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, tehdidin büyüklüğünü gerekçe göstererek DAEŞ'e karşı kara savaşı ilanının destekçisi olmayacağını kaydetti.

Clinton, ABD'nin savaşın potansiyel maliyetini çok iyi anlamaya ihtiyacı olduğunu, şayet savaş ilan edilecekse, bunu destekleyecek iyi bir bütçeye sahip olunması gerektiğini belirtti.

Başkan Barack Obama'nın, DAEŞ ile mücadele etmek amacıyla Suriye'nin kuzeyine bölgede yerel güçlerle işbirliği yapacak küçük özel operasyon güçlerini göndermesine sıcak baktığını belirten Clinton, Ortadoğu'da DAEŞ'in yayılmasını durdurmak için ABD'nin büyük bir kara gücü bulundurmasına ise karşı olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ABD'nin Suriye'de daha agresif olmasını savunduğunu ifade eden Clinton, "uçuşa yasak bölge" için çağrıda bulunduğunu hatırlattı.

Konuşmasında Mısır'da düşen Rus uçağıyla ilgili de görüşlerini belirten Clinton, olayın DAEŞ ile bağlantılı olması durumunda, bunun sadece ABD için değil, başka ülkeler için de "çıtayı yükselteceğini" ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Clinton Daeş'e Yönelik Kara Savaşına Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement