Clinton, Rusya'da Gizli Dosyaları Unutmuş - Son Dakika
Dünya

Clinton, Rusya'da Gizli Dosyaları Unutmuş

Clinton, Rusya\'da Gizli Dosyaları Unutmuş

ABD Başkan adayı Hillary Clinton'ın, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde bazı gizli belgeleri Rusya'daki bir otel odasında unuttuğu ortaya çıktı.

24.09.2016 12:27  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yayımladığı belgelere göre, dışişleri bakanı olarak Rusya'ya bir gezi gerçekleştiren Clinton'ın asistanı gizli bir brifing dosyasını oteline getirdi. Bu gizli belgeler, Clinton ve asistanı otel odasından ayrıldıklarında geride bırakıldı. Sputnik'teki FBI bilgilerine göre, brifing dosyasının ilk başta Rusya'daki otel odasına götürülmemesi gerekiyordu.

E-POSTA SKANDALINI AKILLARA GETİRDİ

Clinton'ın bakanlık döneminde yazışmalarını bakanlığın e-posta adresi yerine kişisel posta adresinden yaptığının ortaya çıkması, Clinton'ın devletin güvenliğini tehlikeye attığı eleştirilerine maruz kalmasına neden olmuştu.

Yazışmalarında gizli bilgiler yer almadığını söyleyen Clinton ise bakanlık dönemindeki yazışmalarını içeren 55 bin sayfalık dokümanı teslim etmişti. Fakat Clinton 33 bin e-postayı sildiğini de itiraf etmişti.

FBI'ın Clinton'ın kurtarılan e-postalarını başkanlık seçimlerinin yapılacağı kasım ayından önce kamuya açıklamayacağı belirtiliyor. Mahkeme, Clinton'ın FBI tarafından kurtarılan 14.900 e-postasının yayımlanması talebiyle bir dava açmıştı.

CLINTON FENALAŞMIŞTI

ABD'nin New York kentindeki 11 Eylül saldırılarının 15. yılı anma törenine katılan Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton rahatsızlanması nedeniyle törenden erken ayrılarak istirahate çekildi.

Son Dakika Dünya Clinton, Rusya'da Gizli Dosyaları Unutmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement