Çmo: Vizyonsuz Yöneticiler Adana'yı Mahvetti - Son Dakika
Güncel

Çmo: Vizyonsuz Yöneticiler Adana'yı Mahvetti

Çmo: Vizyonsuz Yöneticiler Adana\'yı Mahvetti

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, kentte dün yaşanan sel felaketinin başlıca nedeninin çarpık kentleşme, altyapı sistemlerinin yetersiz olması, yerel yönetimler tarafından kentsel politikalardan çok rantsal politikaların tercih edilmesi olduğunu söyledi.

22.09.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan,  kentte dün yaşanan sel felaketinin başlıca nedeninin çarpık kentleşme, altyapı sistemlerinin yetersiz olması, yerel yönetimler tarafından kentsel politikalardan çok rantsal politikaların tercih edilmesi olduğunu söyledi.

Adana'da yaşanan su baskınlarının ardından açıklama yapan ÇMO Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, seçilen vizyonsuz yöneticilerin bir gün sonrasını bırakın, bir adım ötesini dahi planlayamadıklarını iddia etti.  Doğan şöyle konuştu;

"Her yıl sel ve benzeri felaketler ülkemizin birçok ilinde yaşanmaktadır. Artvin'deki sel felaketinin üzerinden daha bir ay geçmemişken, dün Adana'da da sel felaketi yaşanmıştır. Yılın başından beri birçok ilde benzer felaketler meydana gelmiştir. Yapılan ve telafisi mümkün olmayan çevresel tahribatlar, yetersiz altyapı sitemleri yıllardır felaketleri davet eder niteliktedir. Yağış miktarının bahane edilerek üstü örtülmeye çalışılan sel olayları, yetkililerin üstündeki sorumluluğu atmamaktadır. Yaklaşık 2 saat süren yağış ile karşılaşan şehrin alt yapı sistemleri işlevini yitirmiş ve Adana'nın alt yapı sistemleri yağmur karşısında diz çökmüştür. Sadece bodrum katları değil, birinci katları da su basmıştır. Araçlar yollarda kalmış, bazı noktalarda sele kapılarak sürüklenmiş, altgeçitler göle dönmüştür. İnsanlar araçlarında ve evlerinde sele kapılma riskiyle karşı karşıya kalmıştır. Geçen yıl Haziran ve Eylül aylarında da benzer durumlar yaşanmıştır, halk kaderine razı bir şekilde, kendi kendine her yıl gerçekleşen selle mücadele etmiştir. Vizyonsuz yöneticiler Adana'yı mahvetti."

'NORMALİN DIŞINDA BİR YAĞIŞ MİKTARI GERÇEKLEŞTİ' İFADELERİNE SIĞINILIYOR"

Kenan Doğan yerel yönetimlerin eksikliklerini örtmek adına, her yıl yaşananları 'normalin dışında yağış miktarı gerçekleşti, küresel ısınma, iklim değişikliği, ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor' gibi ifadelerle geçiştirmesinin, halkla dalga geçmekten başka bir şey olmadığını savunarak şunları söyledi:

"Şehrimizin hangi bölgede, hangi iklim kuşağında olduğu herkesçe bilinmektedir. Tüm mevsimlerin şehrimize sunacakları da 3 aşağı 5 yukarı her yıl aynıdır. Yağmurun geçen yıl olduğu gibi, daha önceki yıllarda olduğu gibi yağacağı da bilinmektedir. Çarpık kentleşme, altyapı sistemlerinin yetersiz olması, kentsel politikalardan ziyade rantsal politikaların yerel yönetimler tarafından tercih edilmesi, yaşanan sellerin başlıca nedenleridir. Şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen gün azalması, büyük bir bölümü beton ve asfaltla kaplı olan şehre düşen yağmurun, toprak tarafından emilemeyip doğrudan akışa geçmesi de, diğer önemli bir nedendir." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çmo: Vizyonsuz Yöneticiler Adana'yı Mahvetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement