Cnr Avrasya Boat Show Açıldı - Son Dakika
Güncel

Cnr Avrasya Boat Show Açıldı

Fuarda, milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler de sergileniyor Uygun bütçeli tekne ve yatların da bulunduğu fuarda, "Princess 82" 3 milyon 580 bin sterlinlik ve Türk yapımı "Numarine 78 Fly" da 2 milyon 800 bin avroluk değeriyle fuarın pahalı yatları olarak dikkat çekiyor Sea Doo Spark deniz motosikleti de kolayca taşınabilmesi, uygun bütçesi, suda fren ve geri vites sistemi gibi özelliklerine sahip olması ile ilgi görüyor.

14.02.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) desteğinde düzenlenen "CNR Avrasya Boat Show- 7. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı" açıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan CNR Holding Fuarcılık Grubu Başkanı Cem Şenel, CNR Avrasya Boat Show'da 1000'e yakın markanın yer aldığını belirterek, 85 bin metrekare alanda yer alan bu organizasyonun 400'e yakın firmanın katıldığını kaydetti.

Şenel, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcıların fuara geldiğini ifade ederek, "Özellikle Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Fuarda 250 milyon avroluk ürün yelpazesinin sergilendiğini anlatan Şenel, fuarın sektöre ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu da maalesef geçmişte büyük bir imparatorluk kuranların bir deniz uygarlığı kuramadığını kaydetti.

Sirkecioğlu, "Kendi ülkemizde teknelerimize Amerikan Bayrağı takarak dolaşıyoruz. Ama bunu hiçbirimiz de isteyerek yapmıyoruz. Kanunlar böyle imkan sunduğu için en doğal hakkımızı kullanıyoruz. Türk denizcisinin önünde iki seçenek var. Biri teknesine Amerikan Bayrağı çekmek ve hiçbir vergi ödememek, diğeri teknesine Türk Bayrağı çekmek ve bunun için yüzde 8 ÖTV yüzde 18 KDV ve toplamda yüzde 27,4 vergi ödemek. Yani bir nevi Türk Bayrağı çekme cezası ödemektedir" diye konuştu.

İstanbul'un 15 milyon nüfusunun bulunduğunu ve 350 kilometreden fazla deniz sahili olan ender şehirlerden olduğunu belirten Sirkecioğlu, "Ama gel gelelim aktif 4 marinamız var. İSPARK tarafından Boğaz'da faaliyette olan 2 bağlama alanı var. Ama halka açık kişilerin teknelerini günübirlik denize indirip kullanabilecekleri bir tane deniz rampamız yok" dedi.

Konuşmaların ardından CNR Avrasya Boat Show'un açılışı kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.

Fuar 23 Şubat'a kadar açık kalacak

VIP ve basına özel ziyaret gününün gerçekleştirildiği ve yarın halkın ziyaretine açılacak fuar, 23 Şubat Pazar günü sona erecek. Fuar, 22 Şubat'a kadar saat 11.00 ile 20.00 arasında, 23 Şubat'ta ise saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

CNR Avrasya Boat Show'da milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler de sergileniyor.

Uygun bütçeli tekne ve yatların da yer aldığı fuarın yıldızları ise "Princess 82", "Numarine 78 Fly", "Chris Craft", "Jeanneau 53" oldu. Alfabeta'nın standında sergilenen "Princess 82",  3 milyon 580 bin sterlinlik değeriyle fuarın en pahalı teknesi olmasıyla dikkati çekiyor.

CNR Avrasya Boat Show'un meraklılarıyla buluşturacağı, Türk yapımı "Numarine 78 Fly" da 2 milyon 800 bin avroluk değeriyle fuarın pahalı yatlarından biri durumunda bulunuyor.

Fuarın çevreci teknesi de bulunuyor

Dünyanın ilk seri hibrit tekne üreticisi Greenline, yeni modeli Greenline 48'i CNR Avrasya Boat Show'da lanse etti. Hibrit teknolojisi sayesinde yalnızca bir düğmeyi çevirerek istenirse dizel isternirse elektrik motorlarıyla kullanabilecek Greenline 48, 2 adet 14 kW'lık elektik motoruyla hiç yakıt kullanmadan, çevreye zarar vermeden 6 knot hızda seyir yapma imkanı sağlıyor.

Fuarda parlak tasarımıyla Sirena Marine'nin yeni modeli Azuree 46'nın ilgi odağı olması bekleniyor. Sirena Marine ve tasarım ofisinin ortak ekip çalışmasının bir ürünü Euphoria 54 yelkenlisi de fuarda sergiliyor.

Balık tutma simülatörleri ilgi çekiyor

Amatör balıkçılığa katkıda bulunmayı ilke edinen İnce Çizgi balık tutma simülatörleri CNR Avrasya Boat Show'da yer alıyor. Türkiye'de ilk kez üretilen balık tutma simülatörü, balık tutma deneyimi yaşatırken, makina, kamış ve takımları test edip daha iyi tanıma fırsatı veriyor.  Simülatör, malzemelerin hedef balığa uygun olup olmadığını anlaşılmasını sağlıyor.

Fuarın katılımcılarından Depar Motor da en yeni teknoloji ile üretilen Sea-Doo Spark deniz motosikletini fuarda vitrine çıkarıyor. Sea-Doo Spark, kolayca taşınabilen, sınıfının en hafifi, uygun bütçelisi, suda fren ve geri vites sistemi gibi özelliklerine sahip olması  ile dikkati çekiyor.

Bergsen Marin'in distribütörlüğünü yaptığı Kanadalı RIB üreticisi Grand'ın son modeli olan Grand Golden Line G650, ilk kez Avrasya Boat Show'da görücüye çıktı.

Bergsen Marin Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bergsen, sektördeki 3. seneleri olduğunu belirterek, "Bu sene beklentimiz çok fazla. Fuara katıldığımız tekneler çoğunlukla 10 metre boylarında bu tekneler günlük ve bir haftasonu geçirilebilecek tekneler. İçlerinde mutfak, banyo ve yatak odası bulunuyor. Teknelerin fiyatları 10 bin dolardan 200 bin avroya kadar değişiyor. Ayrıca büyük yelkenli işine de giriyoruz" diye konuştu.

Bergsen, fuara teknelerin yanı sıra tekne aksesuarlarıyla da katıldıklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cnr Avrasya Boat Show Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement