Çoban Heykeltıraş' Sarıkamış Şehitlerinin Biblolarını Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Çoban Heykeltıraş' Sarıkamış Şehitlerinin Biblolarını Yapıyor

Çoban Heykeltıraş\' Sarıkamış Şehitlerinin Biblolarını Yapıyor

Kars'ta 'çoban heykeltıraş' olarak bilinen Metin Doğrukartal, Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan askerlerin biblolarını yapıyor.

03.04.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta 'çoban heykeltıraş' olarak bilinen Metin Doğrukartal, Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan askerlerin biblolarını yapıyor. Turistlere satılacak biblolardan elde edilecek gelir ile Kültürevi'ne destek sağlanacak.

Merkez Çamurlu köyünde çobanlık yaparken dönemin belediye başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından keşfedilen ve belediyede sözleşmeli heykeltıraş olarak çalışamaya başlayan Metin Doğrukartal, turistlerin Sarıkamışla ilgili hatıra isteğinden dolayı Sarıkamış şehitlerinin biblolarını yapmaya karar verdiğini söyledi. Daha önce Taş Köprü, Evliya Cami, 12 Havariler Kilisesi, Kümbet Cami, Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, hamamlar gibi birçok tarihi yapının minyatürünü yapan Doğrukartal bunları satarak Kültürevi'ne destek sağlayacak. Sarıkamış Hakeratı'nda donan asker bibloları için patent başvurusunda bulunacağını ifade eden Doğrukartal şunları söyledi:

"Figür Sarıkamış'ta donan askerler. Kalıba alındıktan sonra seri üretime geçeceğiz. Üretime geçmeden önce taklitlerin yapılmaması için patentini alıp piyasaya öyle süreceğiz. Sarıkamış'ta donarak şehit olanların biblosu büyük ilgi görecek. "

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çoban Heykeltıraş' Sarıkamış Şehitlerinin Biblolarını Yapıyor - Son Dakika


Advertisement