Çoban ve Kaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Çoban ve Kaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Çoban ve Kaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, kentte yaşanan sorunlara dönük mahalle muhtarlarıyla yaptıkları toplantılara devam ediyor.

29.08.2014 11:39  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, seçimlerin ardından kentte ve ilçelerde yaşanan sorunlara dönük mahalle muhtarlarıyla yaptıkları toplantılara devam ediyor.

Van'ın Çatak ve Bahçesaray ilçesindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Çoban ve Kaya, muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sorunları dinledi. Çoban ve Kaya, beraberindeki VASKİ, İmar ve Fen İşleri Daire başkanları ile birlikte sabah saatlerinde ilk olarak Çatak'ı ziyaret etti. Belediye binası önünde Çatak Belediye eş başkanları Evin Keve ve Celalettin Bartu tarafından karşılanan Çoban ve Kaya daha sonra toplantının yapılacağı otele geçti. Burada konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, ilk olarak Rojava ve Şengal'de yaşanan gelişmelere değindi. Rojava ve Şengal halkının İŞID tehdidi altında bulunduğunu belirten Çoban, Rojava ve Şengal'de yaşanan trajedinin tüm Kürtlerin gündeminde olması gerektiğini ifade etti. Çoban, "Savaşlar sürüyor halkımız çok ciddi yokluk ve yoksulluk yaşıyor. Katliamla karşı karşıyadır. Şengal'in, Rojava'nın, Mahmur'un durumu her muhtarımızın gündeminde olması gerekir. Biz kent olarak susuzluktan yakınıyoruz, ama Rojava'da, Şengal'de çocuklar su bulamıyor. Bir damla su bulamayan, günlerdir dağlarda kaçıp saklanan, yol yürüyen şu an sayısı 8 bine ulaşmış, 2 bin 500 de sınırda bekleyen Ezidi yurttaşlarımızı ağırlıyoruz. Kentimizde bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Haftada en az 2 kamyon gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan temel ihtiyaçları Rojava'ya gönderiyoruz. Yine çok sayıda çadır, battaniye, nevresim gibi ihtiyaçları da Şengal'li yurttaşlarımıza yönlendirmeye çalışıyoruz. Batman, Şırnak ve Mardin'de yaklaşık 8 bin yurttaşı konuk ediyoruz. Bu konuklar aynı zamanda hepimizin konuklarıdır. Azıcık insani öz taşıyorsak, soframıza koyduğumuz bir gram ekmeğin bile israf edilmemesi gerektiğini, kalan ekmek kırıntısının bile ne kadar önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Ezidi halkı çok kadim bir halktır. Onlar bizlerin sadece hemşehrisi olmadığı, aynı zaman da kandaş olduğumuzu, aynı kandan, aynı candan, aynı dilden insanlar olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Şimdi muhtarlardan bir şey rica ediyoruz, her muhtarın kendi mahallesinde Ezidi yurttaşlarımızın yaşadığı trajediyi kendi mahallelerinde anlatması ve gündemine koymasını istiyoruz. Herkes kendi mahallesinde bu çalışmayı yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra kentte ve ilçelerde yapacakları çalışmalara değinen Çoban, yapacakları çalışmaların planlamasını yaptıklarını ve bu planlamada herkesin görüş ve fikirlerini aldıklarını söyledi. Muhtarların kendileri ile yapacakları bütün çalışmalara doğrudan katılım sağlayacağını belirten Çoban, muhtarların kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Çoban'ın ardından ilçeye bağlı muhtarlar tek tek sorunlarını dile getirdi. Mahallelerinde su ve yol sorunun en önemli sorun olduğunu dile getiren muhtarlar, bu sorunun çözülmesi için belediyeden yardım istedi.

Çatak'ta yapılan toplantının ardından Çoban ve Kaya, beraberindeki daire başkanları ile birlikte Bahçesaray'a geçti. Bahçesaray'da belediye binası önünde Bahçesaray Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Galip Yakut tarafından karşılanan Çoban ve Kaya, ilçede verilen mevlide katıldı. Mevlidin ardından belediye binasında düzenlenen toplantıya katılan Çoban ve Kaya, burada muhtarlarla bir araya gelerek mahallerde yaşanan sorunları dinleyerek not aldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çoban ve Kaya Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement