Çoban Ve Kaya Muradiye'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Çoban Ve Kaya Muradiye'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Van Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sürdürdüğü stratejik planlama toplantılarına devam ediyor.

07.08.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya Muradiye ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Eş Başkan Çoban, "95 yılın birikmiş sorunlarıyla karşı karşıyayız hep beraber. Belediyeciliğin uygulanmadığı bir coğrafyadayız" dedi. Kaya ise, "Bizim için esas olan halka hizmettir. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız" diye konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi stratejik planlama doğrultusunda ilçelerde sürdürdüğü toplantılara devam ediyor. Şu ana kadar Saray, Özalp ve Gevaş'ta muhtarlarla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya son olarak Muradiye'de mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Muradiye Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Çoban ve Kaya'nın yanı sıra, Muradiye Belediye Eş Başkanları Safure Güneş ve M. Ali Tunç, BDP Muradiye İlçe Örgütü, VASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı. Toplantıya katılan ve kendi mahalleri için söz alan muhtarlar, ilçe de ve mahallerde yaşanan, yol, su ve altyapı sorunlarına değinerek, sorunların çözülmesini isteyerek, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine destek vermesini istedi.

Tunç: Halkın beklentilerini yerine getirmek için çalışıyoruz

Toplantı da ilk olarak konuşan Muradiye Belediye Eş Başkanı M. Ali Tunç, belediyecilik anlamında yeni bir yasa oluştuğunu ve Van'ın büyükşehir olmasından sonra bugüne kadar İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetlerin bundan sonra büyükşehir aracılığı ile yapılacağını söyledi. Halkın kendilerinden beklentileri olduğunu ve kendilerinin de bu beklentileri yerine getirmek için çalıştıklarını ifade eden Tunç," Geçmişten bu güne dek çözülemeyen derin sorunları kısa bir sürede yapmak zordur. Ama zordur diye bunları ötelemek gibi bir anlayışımız yok. Yapılması gereken şeyler mutlaka yapılacaktır. Geçmiş dönemlerde özel idare köylere hizmet götürüyordu. Bu hizmetler belirli bir sistem üzerinden yürütülüyordu. Bunlar artık belediyelere bağlandı. Halkımızın talepleri var ama bunun içinde büyük bir bütçe ve geniş bir zamana ihtiyacımız var. Bunların hepsini bir anda yapmak zordur. Belediyemiz açısından bir şeyler söylemek istersek başta esnaflarımız geçmişten bir takım mağduriyetler yaşamıştır biz geldikten sonra 1 trilyona yakın esnafa borç ödedik. Bu anlamda esnaf rahatlatılmıştır. Tabi ki bu süreci borç ödeyerek değil yapmamız gereken projelerimiz, hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için de zamana ihtiyacımız var. Bazı konularda Büyükşehir'e bağlıyız. Büyükşehir belediyemizle beraber sorunlarımızı çözmeye çalışacağız" dedi.

'Muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışacağız'

Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, stratejik planlama doğrultusunda ilçelerde yaptıkları toplantılara devam ettiklerini ve bu toplantılarla sorunların çözümü için planlama çıkardıklarını belirterek," Bu toplantıların ilkini Özalp, Gevaş ve Saray'da gerçekleştirdik. Muhtarlar halkın direk sözcüleridir. Onlar en yerel birimlerdir ve bizim mesai arkadaşlarımızdır. Muhtarlarımızın belli eksiklikleri bizim eksiklerimiz, bizim eksiklerimiz de muhtarlarımızın eksikleridir. Muhtarlarımızla çalışma mesailerimiz ortak olacak, taleplerimiz, hizmetlerimiz koordineli bir şekilde gelişecek, hizmetlerimizde koordineli bir şekilde olacak. Sorunların tespitine dair sorunları yetkili ağızlardan dinleyeceğiz ve bunun üzerinden de bir çalışma planı uygulayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çoban Ve Kaya Muradiye'de Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement