Çobanlar Sorunlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Çobanlar Sorunlarını Anlattı

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaşayan çobanlar yemlerin pahalı, meraların yetersiz olmasından şikayetçi. Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'"u başarıyla tamamlayan çobanlar ilçeye bağlı Gedikyap mevkisinde düzenlenen etkinlikle belgelerini aldı.

20.04.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yaşayan çobanlar yemlerin pahalı, meraların yetersiz olmasından şikayetçi.

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan "Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'"u başarıyla tamamlayan çobanlar ilçeye bağlı Gedikyap mevkisinde düzenlenen etkinlikle belgelerini aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Duran Sarıkaya, 65 kursiyerin 120 saat eğitim gördüğü kursun başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Kursun amacının Türk tarihi ve kültüründe var olan yaşam biçimini teknoloji ile birleştirmek olduğunu anlatan Sarıkaya, kursiyerlere daha bilgili, modern, hayvan sağlığıyla birlikte kişinin kendi sağlığını göz önünde tutan bir program uyguladıklarını kaydetti.

Kursiyerlerden Süleyman Onaran, çoban olarak sıkıntılı dönemlerden geçtiklerini vurguladı. Onaran, "Yemler pahalı. Kuzular para etmiyor. Meralar yetersiz ve meralara keçi bırakılmıyor, yasak. Bizler çaresiziz" dedi.

Çoban Musa Doğan ise kuzuların para etmediğini ve yem girdilerinin pahalı olduğunu dile getirdi.

Mera alanlarının kısıtlı olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Küpeler İlçe Tarım Müdürlüğümüze zamanında gelmediği için kuzularımıza takılmıyor. Kuzuları satsak dahi küpesi olmadığı için rapor çıkartıp sevkini yapamıyoruz. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden aşı desteği yardımı olmuyor. Koyun desteklerini zamanında alamıyoruz. Zaten kuzulara hiç destekleme alamıyoruz."

Çobanlar, etkinlikte daha sonra piknik yapıp sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çobanlar Sorunlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement