Çobanlara İstihdam Desteği, Yetiştircileri Umutlandırdı - Son Dakika
Güncel

Çobanlara İstihdam Desteği, Yetiştircileri Umutlandırdı

Çobanlara İstihdam Desteği, Yetiştircileri Umutlandırdı

TÜDKİYEB Genel Başkanı Ayhan: "Sürü yöneticisi istihdam eden 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere verilecek destek, geleceğe umutla bakmamızı sağladı" "Uygulama, meşakkatli bir iş yapan çobanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmalarına fırsat verecek"

14.04.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Veysel Ayhan, sürü yöneticisi istihdam eden 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere verilecek desteğin, geleceğe umutla bakmalarını sağladığını bildirdi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sertifikalı çoban istihdam edecek işletmelere 5 bin lira destek sağlanmasının, küçükbaş hayvancılıkta önemli bir adım olduğunu söyledi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için geçen yıl uygulanan desteklemeler devam ederken, bu yıl ilk kez başlayacak sürü yöneticisi istihdam desteğinin hayata geçirildiğini hatırlatan Ayhan, Bakanlar Kurulu'nca alınan karara göre, sürü yöneticisi istihdam eden 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere bu yıl ilk kez destek verileceğini belirtti.

Uygulamanın, meşakkatli bir iş yapan çobanların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmalarına fırsat vereceğine işaret eden Ayhan, "Sürü yöneticisi istihdam eden 500 ve üzeri küçükbaş hayvan sayısına sahip işletmelere verilecek destek, geleceğe umutla bakmamızı sağladı" dedi.

Karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uyguladığı teşvik ve desteklemeler sayesinde hayvancılık sektörüne ilginin arttığını ifade etti.

Koyun ve keçi sayısında belirgin şekilde artış yaşandığını vurgulayan Ayhan, "Son yıllarda istikrarsız tablo sergileyen küçükbaş hayvan varlığımız 2009 yılı itibariyle yükselişe geçti. 2009'da 21 milyon 749 bin olan koyun sayısı 29 milyon 284 bine, 5 milyon 128 bin olan keçi sayısı da 9 milyon 225 bine ulaştı. Küçükbaş hayvan varlığımızdaki bu artışların en önemli nedeni bakanlığımızca verilen desteklerdir" diye konuştu.

12 bin kişi sertifika alacak

Küçükbaş hayvancılığın önündeki en büyük sıkıntılardan birinin çoban bulma ve çalıştırma sıkıntısı olduğuna dikkati çeken Ayhan, şöyle devam etti:

"Devam eden sürü yönetimi elemanı eğitimlerinin yanı sıra işletmelere verilen 5 bin liralık destekle bu konuda önemli bir adım atıldı. Bakanlığımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Çalışma ve İş Kurumu ile ortaklaşa yürüttüğümüz 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' projesi geçen yıl 4 ilde başladı. Bu yıl ülke genelinde yaygınlaştırıldı. Açılan kurslarda yaklaşık 12 bin kişi eğitimden geçerek sertifika alacak." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çobanlara İstihdam Desteği, Yetiştircileri Umutlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement