Çobanların Çalışma Sezonu Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

Çobanların Çalışma Sezonu Sona Eriyor

Çobanların Çalışma Sezonu Sona Eriyor

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan Sarıkamış ilçesinde, havaların soğumaya başlamasıyla çobanların çalışma sezonu da sona eriyor.

28.10.2014 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en yüksek yerleşim birimlerinden olan Sarıkamış ilçesinde, havaların soğumaya başlamasıyla çobanların çalışma sezonu da sona eriyor.

Sararan bitki örtüsüne rağmen güneşli günlerde hayvanlarını otlatmaya çalışan çobanlar, havaların soğumasıyla artık eve dönmeye başladı.

İlçenin Sırbasan köyünde yaşayan ve yaylada hayvanlarını otlatan çoban Fırat Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık kış mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirdiğini söyledi.

Sürüsünü dere kenarlarında, ağaçlıklarda otlatmaya çalıştığını belirten Aslan, "Havalar soğumaya başladı. Bizim için kar ne kadar geç yağsa o kadar iyi oluyor. Ama kar yağışı ve soğuk hava geliyor, biz de sezonu kapatmak durumundayız. Artık hayvanlar ahırlarda beslenecek. Mayıs ayına kadar hayvan otlatamayacağız. Şimdi son kez dağları dereleri dolaşıyoruz. İnşallah aralık ayına kadar kar yağmaz" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çobanların Çalışma Sezonu Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement