Çobanlık İçin Meslek Standardı Getirilmesi - Son Dakika
Yerel

Çobanlık İçin Meslek Standardı Getirilmesi

TÜDKİYEB Genel Başkanı Ayhan: "Ülkemizde çobanlığın bir meslek olarak kabul görmesi milattır"

19.04.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Veysel Ayhan, Türkiye'de çobanlığın bir meslek olarak kabul görmesini milat olarak nitelendirdi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumunca görevlendirilen ve TÜDKİYEB tarafından hazırlanan "Çoban Ulusal Meslek Standardı"nın yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Küçükbaş yetiştiriciliğinin uzun yıllar geleneksel olarak meralarda yapıldığını, bunun doğru, ekolojik ve ekonomik bir yetiştiricilik yöntemi olduğunu belirten Ayhan, bu işlemin de çobanlarca yürütüldüğünü ifade etti.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için çobanlık mesleğinin sürdürülebilir olması gerektiğine işaret eden Ayhan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde yaklaşık 200 binin üzerindeki küçükbaş yetiştiricisinin sesi olarak bu düzenlemenin çıkmasından memnuniyet duyuyoruz. Çobanlığın ulusal meslek standardında yer alması, bir meslek olarak tanımlanması yönündeki çalışmalara katkı verdik. Ülkemizde çobanlığın bir meslek olarak kabul görmesi milattır."

Düzenlenmenin sadece çobanları mutlu etmekle kalmayacağını dile getiren Ayhan, çoban aileleri ve sektörden ekmek yiyen kesim tarafından da heyecan ve memnuniyetle karşılanacağını kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çobanlık İçin Meslek Standardı Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement