Çocuğa Yönelik Şiddet", Sempozyumda Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Çocuğa Yönelik Şiddet", Sempozyumda Tartışıldı

Çocuğa Yönelik Şiddet", Sempozyumda Tartışıldı

"Çocuğa karşı şiddetin önlenmesi", Beyoğlu'nda düzenlenen uluslararası sempozyumda ele alındı.

11.12.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çocuğa karşı şiddetin önlenmesi", Beyoğlu'nda düzenlenen uluslararası sempozyumda ele alındı.

Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bernard Van Leer Vakfı desteğiyle Kültür Kenti Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla 2012'den beri Beyoğlu'nda yürütülen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında düzenlenen sempozyum, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.

"Çocuğa karşı şiddetin yıkıcı etkilerinin önüne geçmek, karar alıcı mekanizmalarla işbirliği yapmak ve çocuk hakları için disiplinlerarası bir arayışa olanak sağlamak" amacıyla yapılan sempozyumun oturumlarında, kamusal alanda çalışan profesyoneller, sivil toplum kuruluşlarının ve akademi dünyasının temsilcileri bir araya geldi.

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projenin uygulanmasında belediye bünyesindeki semt konaklarının ve işbirliğinin önemine değindi.

"Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi" destekçisi Bernard Van Leer Vakfı Başkanı Marc Mataheru da şiddetin öğrenilen bir şey olduğunu, dolayısıyla da zihinsel süreçlerin harekete geçirilmesi sayesinde önlenebileceğini vurguladı.

Sempozyumda, Beyoğlu'ndaki üç mahallede (Hacıahmet, Yenişehir ve Okmeydanı) yürütülen projenin çıktıları ilk kez kamuoyuna yansıdı.

Programın konukları arasında Dünya Bankası, İslami Kalkınma Bankası, Pan Amerikan Sağlık Örgütü ve UNICEF için çocuk gelişimi ve davranışları alanında yaptığı danışmanlıklarla tanınan Prof. Dr. Maureen Samms-Vaughan da yer aldı.

Maureen Samms-Vaughan, ülkesi Jamaika'da başlattığı ve daha sonra dünyaya yayılan projeler konusunda bilgi sundu.

Beyoğlu'nun kardeş belediyesi olan Dortmund Belediyesi'nin konu hakkındaki çalışmalarını ise Almanya'dan gelen Levent Aslan katılımcılarla paylaştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuğa Yönelik Şiddet', Sempozyumda Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement