Polisin Zincirden Kurtardığı 17 Yaşındaki Çocuğa Yapılmayan Kalmamış! - Son Dakika
3. Sayfa

Polisin Zincirden Kurtardığı 17 Yaşındaki Çocuğa Yapılmayan Kalmamış!

Polisin Zincirden Kurtardığı 17 Yaşındaki Çocuğa Yapılmayan Kalmamış!

Aile baskısından kaçan 17 yaşındaki kıza zorla fuhuş yaptırmak suçundan yargılanan 39 yaşındaki Ş.A., 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08.02.2016 11:09  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da ailesinin kendisine kötü davranması nedeniyle evden kaçan 17 yaşındaki kıza zorla fuhuş yaptırmak suçundan yargılanan 39 yaşındaki Ş.A., 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İddianameyi hazırlayan savcı, mağdur T.K.'nin ailesine teslim edildikten sonra tekme ve yumruklarla dövüldüğü ve evde zincire vurulduğunu belirtti.

AİLESİ KÖTÜ DAVRANDIĞI İÇİN KAÇMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 2012 yılında 17 yaşında olan T.K., ailesinin kendisine kötü davranması nedeniyle evden kaçtı. Yolda bir aracı durduran T.K., kendisini polis merkezine götürmelerini istedi. Araçta bulunan Ş.A. ise T.K.'ya, kendisini ablası diye tanıttığı Canan lakaplı Dilek Kutlu'nun evine götürmeyi teklif etti.

Mağdurun çaresiz kalması nedeniyle teklifi kabul ettiğini belirten savcı, eve gittikten sonra şüpheli Ş.A.'nın tecavüz etmek için mağdura saldırdığını kaydetti.

MAĞDUR YEDEK ANAHTARLA KAÇMAYI BAŞARDI

Mağdurun direndiğini vurgulayan savcı, soruşturma sürecinde öldüğü için hakkında dava açılmayan Dilek Kutlu'nun telefonla arayıp eve geleceğini söylemesi üzerine, tecavüz eyleminin tamamlanamadığını kaydetti. Dilek Kutlu ve Ş.A.'nın sürekli evin kapısını kilitleyerek mağdurun dışarı çıkmasını engellediği belirtilen iddianamede, T.K.'ya eve gelen bir kişi ile zorla fuhuş yaptırıldığı kaydedildi. Mağdurun fuhuşa zorlandığını belirten savcı, olanlara dayanamayan T.K.'nın evin içindeki yedek anahtarı bularak kaçtığını söyledi.

AİLESİ ZİNCİRE VURMUŞ

İddianamede, kaçtıktan sonra bir süre evinde kaldığı iki arkadaşı tarafından ailesine teslim edilen T.K.'nın ağabeyleri ve babası tarafından dövülüp ellerinden ve ayaklarından zincirlendiğini belirtti. Bir odada 10 gün kilitli tutulan T.K.'nın babasının düşürdüğü telefonu alarak 155 polis imdat hattını aradığı, gelen polislerin zincire vurulmuş halde bulduğu T.K.'yı kurtardığı kaydedildi.

40 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulduğunu belirten savcı, şüpheli Ş.A.'nın 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Çocukları fuhuşa teşvik etmek veya yaptırmak' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, mağdur T.K.'nın babası M.Z.K. ile ağabeyleri M.K., A.K. ve M.E.K.'nin ise 'Basit yaralama' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

CİNSEL İSTİSMARDAN BERAAT ETTİ

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ş.A. suçlamaları reddederken, Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünde sanığın 'Cinsel istismar' eyleminden beraatini, diğer tüm suçlardan cezalandırılmasını istedi. Davayı geçtiğimiz günlerde karara bağlayan mahkeme sanık Ş.A.'yı 'Çocuğa fuhuş yaptırmak' ve 'Hürriyetten yoksun kılmak' suçlarından 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mağdurun babası ve 3 ağabeyinin ise, haklarındaki suçlamalar nedeniyle ayrı bir dosyada yargılandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Polisin Zincirden Kurtardığı 17 Yaşındaki Çocuğa Yapılmayan Kalmamış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement