Çocuğu Rehin Alan Teröristler, Yiyecek ve Ayakkabı İstedi - Son Dakika
Güncel

Çocuğu Rehin Alan Teröristler, Yiyecek ve Ayakkabı İstedi

Çocuğu Rehin Alan Teröristler, Yiyecek ve Ayakkabı İstedi

Teröristler, Hatay'da karayolunda arabalarıyla seyahat eden ailenin çocuğunu rehin aldı, aileye bin TL ve bir sipariş listesi verdi.

09.09.2013 12:19  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yılların en ilginç "rehin alma" olaylarından biri Hatay sınırında yaşandı. Son yılların en ilginç rehin olaylarından biri Hatay sınırlarında yaşandı. Karayolunda arabalarıyla seyahat etmekte olan bir aile dört terörist tarafından durduruldu. Teröristler çocuğu rehin alıp aileye bin TL ve bir sipariş listesi verdiler. O listede "cola, sucuk, mekap ayakkabı ve çikolata" vardı...

EŞİNE AZ RASTLANAN BİR REHİN ALMA OLAYI

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre 7 Eylül 2013 günü saat 12.00 sıralarında; Hatay'ın İskenderun ilçesi Sarıseki beldesinin 6 kilometre doğusunda bulunan Dahar Yaylası Mezarlık mevkiinde eşine az rastlanır bir "rehin alma" olayı yaşandı. Araçlarıyla seyahat eden A.K., İ.N.K. (eşi) ve M.K. (oğlu) adlı 3 vatandaş, 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından durduruldu.

Teröristler çocuğu rehin alarak, anne-babaya 1000 TL para verdi. Teröristler ailenin eline bir de sipariş listesi tutuşturdu. O listede ise şu siparişler vardı: 100 kg. un, 25 kg. bulgur, 25 kg. pirinç, 25 kg. makarna, 5 kg. sucuk, 1 kg. tütün, 5 kg. domates, 4 paket tuz, 4 adet 2.5 lt.lik kola, 10 kg. zeytin, 9 kg. peynir, 1 adet mekap ayakkabı, 5 kg. zeytinyağı, 1 adet ağaç testeresi, 1 adet keser, 4x6 m. Naylon muşamba, 1 kutu sakız, 1 kg. sarımsak, 2 kg. soğan, 1 kg. çay, 50 adet ekmek, 3.5 kg. helva ve 5 kg. çikolata.

SİPARİŞLERİ ALIP GÖZDEN KAYBOLDULAR

A.K. ve İ.N.K., kendilerine ait araçla aynı gün saat 15.20 sıralarında, temin ettikleri erzak ve malzemeleri teröristlere teslim etti. Erzak ve malzemelerin teminini müteakip oğlu M.K. serbest bırakıldı.

Hatay Valisinin oluru ile 2 Jandarma Özel Harekat Timi 7 Eylül 2013 saat 18.20'ye kadar, Dahar yaylasına çıkış noktalarında keşif gözetleme faaliyetinde bulundu, ancak teröristlere ait herhangi bir iz ve emareye rastlanmadı. Hatay Valisinin oluru ile 2 Jandarma Özel Harekat Timi, Dahar yaylasına çıkış noktalarında keşif gözetleme faaliyetinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çocuğu Rehin Alan Teröristler, Yiyecek ve Ayakkabı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement