"Çocuğunuzun yanında tek yüzlü olun" - Son Dakika
Güncel

"Çocuğunuzun yanında tek yüzlü olun"

"Çocuğunuzun yanında tek yüzlü olun"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, ebeveynlerin çocuklarının yanında farklı davranmaması gerektiği uyarısında bulundu.

12.02.2016 14:11  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Misafirin yanında farklı veya evde yalnızken farklı davranmak çocuğa zarar verir. Bu ortamda büyüyen çocuk değişik yüzlülüğü öğrenir. Bu yüzden tek yüzlü olun." dedi.

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi'nin bu ayki söyleşi programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan konuk oldu. Prof. Gürcan, moderatörlüğünü Yazar Hatice Kübra Tongar'ın yaptığı programda "Çocuk Eğitiminde Teknoloji ve Aile"konulu söyleşide bulundu.

"İNSAN MAL VE EVLADIYLA İMTİHAN EDİLİR"

ABD'de doktora çalışması yapan bir kişinin kendisiyle röportaj yaptığını belirten Prof. Gürcan, kendisine, 'kimse kendisini düşünmüyor, sadece çocuğunu daha dindar ve okumuş yapmak istiyor.' dediğini belirtti. Bu bilginin ardında ebeveynlere yüklenilen bir görevin ortaya çıktığını belirten Prof. Gürcan, "Ancak, uygulamada her çocukta aynı etki oluşturulamıyor. Birisinde olumlu diğerinde tersi etki yapabilir. Her çocuğun sahip olduğu yapı farklıdır." dedi.

"SİZ TELEVİZYON İZLERKEN ÇOCUK DERS YAPMAZ"

İnsanların mal ve evlat ile imtihan edildiğini kaydeden Prof. Gürcan, anne ve babanın yaptığının çocuğu değil ebeveyni bağladığını söyledi. Çocuğun yontulacak bir mermer gibi görülmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Gürcan, şöyle konuştu:

"İnsan, görme, işitme ve hissetme duyuları ile yaşar. Çocuk yontulacak bir mermer değildir. O, seçme kudreti ve karakteri olan bir insan yavrusudur. Ebeveynler olmadan çocuk yine yaşar. Annelik ya da babalık çocukların büyümesinde doğruyu görmesinde rol modeldir. Siz ne yaparsanız çocuk onu yapar. Siz televizyon izlerken çocuk ders yapmaz."

"ÇOCUĞUNUZA TEK YÜZLÜ OLUN"

Evde TV'de hoşlanılmayacak programların izlenmemesi gerektiği uyarısında da bulunan Prof. Gürcan, son yıllarda farkındalığın artması sebebiyle her gün bir kadın cinayeti işlendiğinin sanıldığını belirtti. Evin içindeki sorunun teknoloji ve TV ile ilgili olduğunu vurgulayan Prof. Gürcan, "ABD'de yapılan bir filmi yasaklayamazsınız. İnternet ortamında geliyor. Bu yüzden izlemek veya izlememek konusunda karar bize ait. İzlemezsek en azından evimizde yayından kalkar." diye konuştu. Sosyal medyada insanlar için en büyük tehlikenin tanımadıkları kişiler olduğunu da söyleyen Prof. Gürcan, kendilerini çocuk gibi veya farklı tanıttıklarını anlattı. Prof. Gürcan, "Reel hayatta tanımadığınız hiç kimse ile sosyal medyada ve teknolojide görüşmeyin." dedi. Evde ilkesellik olması gerektiğini de anlatan Prof. Gürcan, "Misafirin yanında farklı, yalnızken farklı davranmak çocuğa zarar verir. Bu ortamda büyüyen çocuk değişik yüzlülüğü öğrenir, sonra kendisini tanıyamaz hale gelir. Bu yüzden tek yüzlü olun. Neredeyseniz tek yüzlü olun. Gelen kişi yüzünüzü değiştirmesin. Adil olmalıyız. Kur'an müminlerden böyle olmasını ister." Evde ailece kahvaltı yapmanın enerji verdiğini ortak yaşantıyı arttırdığını da anlatan Prof. Gürcan, "Ayrı odalar açarak çocuklara iyilik yapmadık. Televizyon önüne oturtuyoruz. TV, çocuğun bakıcısı olmasın. Birlikte izleyin. Çocuğa yanlış şeyleri anlatın ve uyarın." uyarısında bundu. Prof. Gürcan, okul seçerken öğretmen değil veli seçilmesi gerektiğini de belirterek, yine çocuğun birlikte büyüyeceği arkadaşlar edinmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

"KADINLARA ÖNCELİK VERİYORUZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yaptığı konuşmada kadının iş gücü piyasasında yer almasının önemine dikkat çekerek, "Engelliler ile kadınlara pozitif ayırımcılık yapıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocuğunuzun yanında tek yüzlü olun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement