Çocuk Atölyesi Sömestr Tatili Dinlemiyor! - Son Dakika
Güncel

Çocuk Atölyesi Sömestr Tatili Dinlemiyor!

Cihangir'de bir süredir sadece çocuklara yönelik bir atölye var, hem de çok renkli!

04.01.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Atölyesi, çocuklara özel tasarlanmış atölyesinde 2014 yılından beri 4-16 yaş grubundaki çocuklara edebiyat, resim, plastik sanatlar, tiyatro, dans gibi temel sanat dallarına ilişkin sanatçı eğitmenler önderliğinde yaratıcı atölye çalışmaları düzenliyor. Atölyeler çeşit çeşit: Yaratıcı Yazarlık, Yaratıcı Oyun ve Drama, Karikatür, Yaratıcı Okuma, Mutfak, Dans…

Çocuk Atölyesi sömestr tatilinde de boş durmuyor ve çocuklar için rengarenk atölyeler düzenliyor:

KARİKATÜR ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Çocuklarınızın ilgi alanı mizah, karikatür, çizgi roman ise bu atölye tam çocuklarınıza göre! Okuldan, sokaktan, aileden dünyadan, günlük hayattan beslenerek ürettikleri zeka dolu esprilere yenilerini eklesinler. (Program: Karikatürün tanımı, karikatür çizim teknikleri, espri üretmek, karikatür yapımı)

Çocukların çok sevdiği karikatür sanatının nasıl yapıldığını onlara öğretirken, mizahı nasıl kullanacaklarını, nasıl espri üreteceklerini, günlük hayattaki olaylara nasıl eleştirel yaklaşıp mizah yapabileceklerini gösteriyoruz. Böylece farkındalıklarını arttırıp kişisel gelişimlerine katkı sağlamış oluyoruz.

Atölye Ücreti: 100 TL

Yaş Grubu: 6-12

Atölye Süresi: 1,5 saat

Eğitmen: Karikatürist Sibel Bozkurt

Katılımcı Sayısı: 4 – 10

Atölye Tarih/Saat: 26 Ocak Salı -13:00 – 14:30

Eğitmen Hakkında: 1982 İstanbul doğumlu olan Sibel Bozkurt'un çizim, çizgi roman ve mizaha yönelik ilgisi çocuk yaşlarda başladı. Okul yıllarında çizgi roman dergisi çıkartan eğitmen, sonraları çeşitli fanzinlere yazıp-çizmeye başladı. 2011 yılında aylık "Bayan Yanı" mizah dergisinde çizgi roman, illüstrasyon ve karikatür çizmeye başladı ve halen burada çizmeye devam ediyor. 2014 yılında Çizgi Düşler Yayınevi tarafından yayınlanan "Kelebek" çocuk çizgi romanında çizerlerden biri oldu. Çocuklar için karikatür ve çizgi roman atölyeleri gerçekleştiren eğitmen, şu sıralar kendi yazıp-çizdiği çocuk çizgi romanı üzerinde çalışıyor.

PARASINI YÖNETEN ÇOCUKLAR ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Finansal okuryazarlık, kişinin paranın kullanımı ve yönetimi hakkında bilgiyle değerlendirme yaparak etkili kararlar almasıdır. Çocukluk yıllarından başlayarak yaşam boyu ihtiyaç duyacağımız finansal okur-yazarlık, şimdi finans uzmanı eğitimciler önderliğinde tasarlanmış bir atölye olarak Çocuk Atölyesi'nde… Çocukların parayla doğru ilişki kurması, kendi finansal durumunu yönetebilme özgüveni ve becerisini kazanmasını hedefliyor. Finansal kavramları tanıtıcı ve finansal kararlar almaya yönelik interaktif ve oyun temelli bu atölye; günlük hayattan örneklerle, sorunlarla, basit matematiksel hesaplarla çocukların kavrayabileceği düzeyde ilerliyor.

Atölye Ücreti: 100 TL

Yaş Grubu: 9-15 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Özlem Özyurt

Katılımcı Sayısı: 4 – 20

Atölye Tarih/Saat: 23 Ocak Cumartesi/ 15:00-17:00

Eğitmen Hakkında: Özlem Özyurt, 1980 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü'nün ardından birçok farklı uluslararası bankada görev yaptı. "80'lerde Çocuk Olmak", "90'lar Kitabı", "Bozcaada Öyküleri", "Cunda Öyküleri" ve "Aşk Öyküleri" adlı derlemelerde öyküleri yer aldı. Yazarın "Bir Şehir Varmış, Bir Şehir Yokmuş" adlı bir öykü kitabı ve İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkmış "Ekmek Arası Çikolata" adlı bir çocuk romanı bulunuyor. Halen İstanbul'da bankacılık yapan Özyurt, çocuklarla yaratıcı yazarlık atölyelerinde bir araya gelmeye devam ediyor.

İNGİLİZCE SANAT ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Küçük sanatçılarımız; İngilizce Sanat Atölyesi'nde İngilizce&Türkçe konuşan eğitmen eşliğinde Mandala, Origami ve Scamper tekniklerini kullanarak yaratıcı çalışmalar yapıyor. Farklı sanat tekniklerini pekiştirirken küçük kasları gelişiyor ve değişik sanat malzemelerini kullanmayı deneyimliyorlar. İngilizce Sanat Atölyesi, çocuklar için hem yeni öğrendikleri dilin gelişmesine yardım ediyor, hem de çocuğun kendisini alternatif bir şekilde ifade etmesine yardımcı oluyor. İngilizcelerini geliştirmek ve yaratıcı bir kaç saat geçirmelerini sağlamak için bu atölye kaçmaz!

Atölye Ücreti: 80 TL

Yaş Grubu: 5-8 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Bahriye Gair

Katılımcı Sayısı: 4 – 8

Atölye Tarih/Saat: 27 Ocak Çarşamba -14:00 – 16:00

Eğitmen Hakkında: Çocuk gelişimi eğitimini Londra'da alan Gair, uzun yıllar yurtdışında devlet/özel okullarında eğitmenlik yaptı. Şu anda çocuklarla atölye çalışmalarını Türkiye'de ve Londra'da devam ettiriyor. Küçük sanatçıların ürettiği çalışmalarla besleniyor.

DANS ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Dans Atölyesi geleceğin dansçıları çocukları usta eğitmenlerle bir araya getiriyor! Sanatla ilgilenmek çocuğun gelişim sürecinde tüm terapilerden çok daha değerli bir etkiye sahip. Dans da diğer sanat dallarının ötesinde bir fayda yaratıyor. Öyle ki; çocuğun, müziğin ritmiyle kendi bedenine hükmetmeyi öğrenmesini sağlayarak işitsel, görsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunuyor. Çocuklar için dans etmek, nöromotor gelişimi adına olağanüstü bir fırsat. Bedensel katkılarının yanında çocuğa katacağı özgüven ve sosyal edinimler her çocuğun büyürken benliğinin temeline atması gereken önemli yapı taşları… Tüm bu edinimlerin yanında geleceğin başarılı dansçılarını yetiştirmek için çocukları atölyemize bekliyoruz. Eğitmenimiz dereceli dans sanatçısı Can Tufan!

Atölye Ücreti: 8O TL

Yaş Grubu: 9-12 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Dans sanatçısı Can Tufan

Katılımcı Sayısı: 3 – 10

Atölye Tarih/Saat: 28 Ocak Perşembe – 14:00-16:00

Eğitmen Hakkında: Lise ve üniversite yıllarından beri dansla iç içe olan eğitmen Can Tufan, lisans eğitimini sürdürürken bir yandan Arjantin Tango eğitmenleri Osman ve Mutlu Cengiz hocalardan üç yıl boyunca dersler aldı. Bir yıldır da Arjantin Tango konusunda asistan eğitmenlik yapmaya devam ediyor. Dans alanında Türkiye Dans Federasyonu'nun düzenlediği yarışmalara lisanlı sporcu olarak katıldığı yarışmaların sonuncusu; 2014 yılı müsabakasında büyükler kategorisinde partneriyle birlikte Türkiye 3.'sü oldu. Halen dans ve tiyatro alanında emek vermeye devam ediyor. Çocukların dans etmeyi ve oyun oynamayı unutmadan hayattan keyif alarak büyümelerine, kendilerine kattıkları değerlerle daha çok mutlu olup, daha çok gülümsemelerine katkıda bulunmak hayalleri arasında…

MUTFAK ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Her mutfak kimya laboratuvarıdır. Katılar, sıvılar belli yöntemlerle bir araya getirilir. Farklı süreçlerden geçer, katalizörlerin yardımıyla kimyasal reaksiyona girer ve sonunda tadına doyulmaz lezzetler ortaya çıkar! İşimizi ciddiye alıyor, meraklı çocuklarla her hafta sonu Çocuk Atölyesi'nde Ulya Can ile bilim adamı titizliğinde çalışıyor, kendi ellerimizle ürettiğimiz lezzetlerden tadıyoruz. Elbette ailelerimize yaptıklarımızdan götürüyoruz. Bu seferki konumuz sağlıklı atıştırmalıklar!

Atölye Ücreti: 80 TL

Yaş Grubu: 4-14 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Mutfak Şefi Ulya Can

Katılımcı Sayısı: 4 – 10

Atölye Tarih/Saat: 29 Ocak Cuma -12:00 – 14:00

Eğitmen Hakkında: 1972 Kayseri doğumlu olan Ulya Can, 13 yıl uluslararası firmalarda satış ve pazarlama alanında çalıştı. Bu süreçte içinde bulunduğu sektör gereği, hobisi olan yemek pişirme konusunda yurtiçi ve yurtdışında çeşitli workshop'lar, kurslar ve etkinliklere katıldı. İkinci çocuğunun doğumuyla birlikte profesyonel hayata veda eden eğitmenimiz, son iki yıldır çok sevdiği çocuklarla daha sık birlikte olmak, birikimini, bilgisini onlarla paylaşmak için mutfak atölyeleri düzenlemektedir.

DRAMA İLE OKUMA ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Çocukların, bebeklikten itibaren ebeveynlerinin onlara kitap okuması ile başlayan "Dinleme Serüveni" ileriki yaşlarında da devam etmeli diye düşündük ve yeni bir atölye çalışması hazırladık. Yaratıcı Drama İle Çocuk Atölyesi, çocuklara ebeveynleri dışında alanında uzman eğitmenler tarafından belirlenen kitapları okumayı, dinlemesini, kitaba odaklanması, beden dilini kullanabilmesini sağlamayı, kendini kitabın içinde hissetmesini ve aslında hayal gücünü zorlamasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İşte bu bizler bu noktada seçtiğimizin ya da çocuğunuzun istediği bir kitabı Yaratıcı Drama ile birleştirerek okuyoruz.

Atölye Ücreti: 70 TL

Yaş Grubu: 4-7 yaş

Atölye Süresi: 1 saat

Eğitmen: Çocuk kitapları yazarı ve hikâye anlatıcısı Nermin Ferhan Karamuti

Katılımcı Sayısı: 4 – 10

Atölye Tarih/Saat: 30 Ocak Cumartesi -12:00 – 13:00

Eğitmen Hakkında: Çocuk kitapları yazarı Nermin Ferhan Karamuti, uzun yıllar yayınevleri ve farklı gazetelerde çalıştı. Birçok yetişkin kitabının redaksiyon ve editörlüğünü yaptı. Çocuklar için yazdığı ilk kitabı Şekercini Patyos 2013 yılında Can Yayınları tarafından yayınlandı. Serbest editörlük yaparak hayatına devam eden yazar, çocukların zamansız hayallerinden beslenmeye ve yazmaya devam ediyor.

YARATICI DRAMA ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Çocuk Atölyesi bu sefer de geleceğin sanatçılarını yaratıcı drama atölyeleriyle buluşturuyor! Yaratıcı Drama, çocukları geliştiren, yetiştiren en önemli eğitim alanı! Oyunlar, çocukların çevresiyle ilgi kırmasını, duygularını dışa vurmasını deneyim kazanmasını, eğlenmesini, dinlenmesini, rahatlamasını, kısaca hayatı eğlenceli bir biçimde prova etmesini sağlıyor. Drama çalışmalarıyla çocuklar; bir olayı, oyunu, yaşantıyı eğitmen yönlendirmesi ile tiyatro tekniklerinden yararlanarak canlandırıyor.

Atölye Ücreti: 60 TL

Yaş Grubu: 8-12 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Oyuncu Zümre Yalçınkaya veya Can Tufan

Katılımcı Sayısı: 3 – 10

Atölye Tarih/Saat:

31 Ocak Pazar – 12:00 – 14:00

Eğitmenler Hakkında:

Zümre Yalçınkaya: Sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusudur. 15 Temmuz 1989'da İzmir'de doğdu. Farklı televizyon, sinema ve tiyatro projelerinde yer aldı. Çeşitli tiyatro kurslarına giden oyuncu, daha sonra İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçıları'ndan ve Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nden tiyatro eğitimi aldı. Bu eğitimlerin ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi Aktör Stüdyo'da oyunculuk eğitimini tamamladı. Oyuncu, halen dizi ve sinema filmlerinde rol almaktadır.

Can Tufan: Lise ve üniversite yıllarından beri tiyatroyla iç içe olan eğitmen Can Tufan, lisans eğitimini sürdürürken bir yandan da tiyatro alanında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden oyunculuk eğitimi aldı. Halen dans ve tiyatro alanında emek vermeye devam ediyor. Bir taraftan da çocuklarla yaratıcı atölyelerde bir araya geliyor.

YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Bir karakter, bir macera, sıradışı ya da oldukça sıradan bir öykü yaratmak için izlenebilecek yolların hep birlikte keşfedilmesi, atölye sırasında yaratılan öykü ve çizimlerden ortak bir hikâye kitabı tasarlanması

Atölye Ücreti: 550 TL

Yaş Grubu: 9-12 yaş

Atölye Süresi: 4 hafta – 8 saat

Eğitmen: Çocuk kitapları yazarı Özlem Özyurt

Katılımcı Sayısı: 3 – 10

Atölye Tarih/Saat: 24 Ocak - 31 Ocak - 7 Şubat - 14 Şubat Pazar (4 haftalık program) – 12:00-14:00

Eğitmen Hakkında: Özlem Özyurt, 1980 Ankara'da dünyaya geldi. Milliyet Sanat Dergisi'nde çeviri ve derleme haberleri; Varlık Dergisi ve www.altzine.net internet sitesinde öyküleri yayımlandı. Mario Levi, Murat Gülsoy, Semih Gümüş ve Sema Kaygusuz'un yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldı. "80'lerde Çocuk Olmak", "90'lar Kitabı", "Bozcaada Öyküleri", "Cunda Öyküleri" ve "Aşk Öyküleri" adlı derlemelerde öyküleri yer aldı. Yazarın "Bir Şehir Varmış, Bir Şehir Yokmuş" adlı bir öykü kitabı ve İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkmış "Ekmek Arası Çikolata" adlı bir çocuk romanı bulunuyor.

YARATICI DRAMA İLE İLKYARDIM ATÖLYESİ

Atölye İçeriği: Kazalar hayatın gerçeğidir. Bu sebeple çocuklarımızı korumak için aklımıza gelen tüm güvenlik önlemlerini alırız. Yine de mutlak güvenli bir ortam yaratmak mümkün değildir. Peki ya onlar bu korunma yollarını ve kaza anında yapılabilecek ilkyardım uygulamalarını bilse; onlar, aileler ve toplum adına çok daha güvenli bir ortam olmaz mıydı?

Gereksiz korkutmalardan kaçınarak tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı alınabilecek önlemleri, acil bir durumla karşı karşıya kaldıklarında uygulayabilecekleri doğru ilkyardımı yaratıcı dramanın keyifli diliyle çocuklarımıza aktarıyoruz. Acil durumlar süre ile yarışılan anlardır ve sağlık görevlilerine ulaşana kadar yapılan ilkyardım hayati öneme sahiptir. Keşke dememek ve üzülmemek için ilkyardımı öğrenmeli ve öğretmeliyiz.

Atölye Ücreti: 100 TL

Yaş Grubu: 6-13 yaş

Atölye Süresi: 2 saat

Eğitmen: Deniz Karadeniz Sezgün

Katılımcı Sayısı: 5 – 8

Atölye Tarih/Saat: 3 Şubat Çarşamba– 13:00-15:00

Eğitmen Hakkında: 1981 yılında Bursa'da doğan Deniz Karadeniz Sezgün, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde tamamladı. Üniversite eğitimi ile eş zamanlı Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Liderlik Programı'na devam ederek Yaratıcı Drama Lideri olmaya hak kazandı. Profesyonel iş yaşamına 2005 yılında Abdi İbrahim İlaç Firması'nın satış departmanında çalışarak başladı. 2008 yılında işinden ayrılarak yabancı dil ve yaratıcı drama eğitimleri almak üzere İngiltere'ye gitti. Türkiye'ye dönünce prfesyonel hayatını Numil Gıda ve Sifar İlaçları'nda sürdürdü. Gerek öğrencilik gerek çalışma yaşamı boyunca pek çok yetkinlik gelişimi, drama ve tiyatro eğitimine katıldı. Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Eğitmeni ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olan Karadeniz Sezgün, yetkinlik gelişimi eğitimlerinin yanı sıra ilkyardım ve iş güvenliği eğitimleri de vermektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Atölyesi Sömestr Tatili Dinlemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı
    13:23 Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, Siirt'teki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Olay yerinden firar eden şüphelinin aracı, PTS kameraları tarafından tespit edildi. Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda yapmaları dikkat çekti ve 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların eylemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan av yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olacağını belirtti. Ayrıca, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre av yasağı döneminde palamut balığının avcılığı ve satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin idari yaptırım gerektirdiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek
    13:19 Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği verilecek.


Advertisement