Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu - Son Dakika
Yerel

Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu

Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu

27 yıllık çocuk cerrahisi hekimi olan Saadettin Güney, sağlık sorunları nedeniyle mesleğine ara verdiği süreçte “Nasıl Geçti Habersiz” başlığıyla mesleki yaşamını yazdığı kitabı için imza günü düzenledi.

12.07.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

27 yıllık çocuk cerrahisi hekimi olan Saadettin Güney, sağlık sorunları nedeniyle mesleğine ara verdiği süreçte "Nasıl Geçti Habersiz" başlığıyla mesleki yaşamını yazdığı kitabı için imza günü düzenledi.

Adana Tabip Odasının organizasyonu ile düzenlenen ve şenlik havasında geçen imza gününe Dr. Saadettin Güney'in meslektaşları yoğun ilgi gösterdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olan ve 1999 yılında kronik bir hastalık tanısı alan ve sağlığı yıldan yıla bozulan "Nasıl Geçti Habersiz" kitabının yazarı Dr. Saadettin Güney, yaptığı açıklamada, "Amacım bir an önce iyileşip yeniden çok sevdiğim çocuk cerrahisine dönmek. 'Nasıl Geçti Habersiz' ilk kitabım. Bundan bir yıl kadar önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 1988 mezunlarının oluşturduğu Facebook sayfasında arkadaşlarıma herkesin tıbbiye ve meslek hayatında yaşadığı bir veya daha fazla anısını paylaşmasını istedim. İlk bir iki anımı paylaştıktan sonra yazmanın beni çok rahatlattığını ve bir tutku haline geldiğini farkettim ve anılarımı yazmaya devam ettim. Dostlarım arkadaşlarım da yazdıklarımın çok akıcı ve samimi bir dilde olduğunu söyleyip, yazmam konusunda beni motive ettiler" dedi.

Özellikle daha önce bir gazetede köşe yazarlığı yapan ve "Sarı Sıcak Bir Yolculuk", "Kağıt Kayıklar" ve "Bu Gece İstanbul" gibi kitapların yazarı Uzman Psikolog Şebnem Kartal'ın her yazdığı anıya cevaben yazdığı maillerde teşvik edici sözleri anılarının çoğalmasına ve bu anılarından bir kitap oluşturma fikrini geliştirdiğini anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Yaşadıklarımı gelecek nesillere aktarabilmek, anlatabilmek, anlaşılabilmek için söz uçsa bile, yazının kalacağını bildiğim için, yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Anılarımdan sonra kısa öyküler yazmayı düşünüyorum. Bu öyküler yaşanmış olaylarla beraber hayal gücümün bir harmanı şeklinde olacak. Yazmak gerçekten de çok rahatlatıcı, tam anlamıyla bir terapi ve yazdıkça daha çok yazmak istiyorum. Herkese edebi kaygılar içerisinde olmadan, içinden geldiği gibi yazmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Dr. Saadettin Güney'in "Nasıl Geçti Habersiz" kitabının imza günü anısına yaş pasta kesilerek kutlama yapıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Cerrahının Anıları Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement