"Çocuk Cezaevleri Kapatılsın" - Son Dakika
Yerel

"Çocuk Cezaevleri Kapatılsın"

"Çocuk Cezaevleri Kapatılsın"

"Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminin 269. inci haftasında kayıp yakınları alanlara çıkıp adalet talebinde bulundu.

07.04.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, kayıp yakınları her hafta düzenledikleri 'kayıplar bulunsun failler yargılansın' eyleminin 269.inci haftasında Gülistan Caddesinde bir basın açıklaması yapıldı. Eyleme Batman İnsan Hakları Derneği Şubesi yönetici ve üyeleri katıldı.
Üzerinde kayıp resimlerinin bulunduğu pankartın açıldığı ve kayıpların resimlerinin taşındığı eylemde açıklama yapan İHD Batman Şube başkanı Osman Künteş, "Kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin bulunması için bu gün yine alanlardayız. Ancak faillerin belli olmasına rağmen, devletin ve hükümetin bu konuda hiçbir adım atmadığını ve hiçbir çabanın içerisine girmediğini görüyoruz" dedi.
Künteş'in yaptığı Konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Salih Astan ise çocuk cezaevlerinin kapatılması gerektiğini belirtti. Astan, "Çocuk cezaevleri kapatılsın istiyoruz. 2011 yıllında Adana Pozantı Çocuk Cezaevinde, çocuklara yönelik cinsel istismar, işkence ve kötü muamele iddiaları ile birlikte Türkiye Çocuk Adalet Sistemi ve çocuk tutukluğunu daha da tartışılır hale getirmiştir. Bugünden itibaren İHD genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda tüm Şubelerimiz Çocuk cezaevlerinin kapatılması için imza kampanyası başlattı" dedi. Açıklamanı ardından kitle 5 dakika oturma eyleminin ardından sezice dağıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Çocuk Cezaevleri Kapatılsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement