Çocuk Hakları Günü'nde Esenlerli Çocuklardan Rekor - Son Dakika
Güncel

Çocuk Hakları Günü'nde Esenlerli Çocuklardan Rekor

Çocuk Hakları Günü\'nde Esenlerli Çocuklardan Rekor

Savaşlardan en çok etkilenen çocuklara dikkat çekmek için, Esenler Belediyesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocukların savaş karşıtı boyadığı 400 metrelik dev pankartla bir rekora imza attı.

20.11.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savaşlardan en çok etkilenen çocuklara dikkat çekmek için, Esenler Belediyesi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocukların savaş karşıtı boyadığı 400 metrelik dev pankartla bir rekora imza attı.

Esenler Belediyesi, bin çocuğun yaptığı resim şiir ve savaş karşıtı sloganları dijitalleştirip 400 metre uzunluğundaki pankartı Menderes Mahallesi'nde bulunan Esenler Çocuk Sokağı'nda düzenlenen tören ile sergiledi. Esenler'de yaşayan Suriyeli ve Türk çocukları 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, oluşturdukları pankart ile dünyaya barış mesajları gönderdi. Çocukların haklarını savundukları bu büyük pankart ile aynı zamanda Dünya Çocuk Rekorları Komitesi tarafından tescillenerek rekora imza atıldı. Programa katılan çocuklar ayrıca Çocuk Sokağı'na yerleştirilecek dilek ağacına dileklerini astılar.

Etkinlikte en dikkat çekici kısım ise çocuk yaşta evlendirilen, şiddete maruz kalan ve dilenmeye mecbur bırakılan çocukların yaşıtları tarafından canlandırılması oldu.

Giydiği gelinlik ile 3 yaşındaki Fatma Zehra Koncan, herkesin ilgi odağı oldu. Fatma gelinliği kız çocuklarının küçük yaşta gelin olmaması için giydiğini ifade etti.

ÇOCUK SOKAĞI'NDAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Esenler'den dünyaya barış mesajlarının verildiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Maalesef çocukların istemediği ve başlatmadığı halde savaşı ve acıyı çocuklar yaşıyor. Çocukların dili ve yürekleriyle savaş istemediklerinin gösteriyor. Onlar gerçekten parkta oynamak istediklerini tepelerinden bombaları değil kuşları seyretmek istediklerini çocukların diliyle,  dünyanın söyledik. Çocuk Sokağı'nda bütün dünyaya haykırmış olduk. Aynı zamanda da ilk defa Dünya'da bir rekor denemesi yapıldı çocukların ağzıyla 500 ayrı pankart 400 metre uzunluğunda bin çocuk ile beraber bir rekor denemesi yapıldı ve rekorumuz tescillendi" dedi.

"SAVAŞ OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Rekor denemesine yaptığı resim ile katılan Nazlı Can Poyraz, "Bu gün buraya savaşsız bir dünya için geldik ve pankartta resimler yaptık. Her şeyi savaşsız bir dünya umudu ile yaptık. Savaş olmasını istemiyoruz. Bu yüzden burada toplandık ve mesajımızı verdik" şeklinde konuştu.

Çocukların duygularını yansıttıkları dev pankart program sonrasında TBMM'ye gönderilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk Hakları Günü'nde Esenlerli Çocuklardan Rekor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement