Çocuk İstismarları Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Çocuk İstismarları Konuşuldu

Çocuk İstismarları Konuşuldu

Düzce Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Çocuk İstismarları” konulu panel Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

31.03.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Çocuk İstismarları" konulu panel Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panele Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Erdoğan, Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Karaca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Çocuk istismarı ve ihmalinin tanımıyla başlayan Prof. Dr. Erdoğan, ülkemizde çocuk ve kadına şiddetin normal bir davranış olarak kabul edildiğine vurgu yaptı. Çocuklara düzgün kurallar öğretildiğinde ailelerin şiddete eğiliminin de azaldığını belirtti.

Toplumlarda muhafazakarlık derecesinin arttıkça cinsel istismarın da arttığının altını çizen Prof. Dr. Erdoğan, "Ekonomik sıkıntı çeken eğitimsiz ailelerde fiziksel istismar daha çok görülmektedir. Alkol veya uyuşturucu kullanan ebeveynlerin çocukları, özellikle engelli, sessiz, içe kapanık ve evden kaçmış çocuklar daha çok istismara uğramaktadır" dedi.

Türkiye'de çocuk istismarı konusunda tıp, hukuk ve sosyal hizmetlerin çok iyi çalışması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, özellikle hukuk ve karakolların çocuk şubelerinin çok iyi çalıştığını ancak sosyal hizmetlerin biraz daha iyi çalışması gerektiğini belirtirken, Düzce Sosyal Hizmetlerin bu konuda çok iyi çalıştığını sözlerine ekledi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program, teşekkür belgesinin Prof. Dr. Ayten Erdoğan'a verilmesi ile sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk İstismarları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement