Çocuk Kulübü'nde Çocuklar Kur'an-ı Kerim Öğreniyor - Son Dakika
Yerel

Çocuk Kulübü'nde Çocuklar Kur'an-ı Kerim Öğreniyor

Çocuk Kulübü\'nde Çocuklar Kur\'an-ı Kerim Öğreniyor

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü’ne üye 100 öğrenci, Elifba öğrenerek Kur’an-ı Kerim’e geçmenin mutluluğunu yaşadılar.

05.05.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü'ne üye 100 öğrenci, Elifba öğrenerek Kur'an-ı Kerim'e geçmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen taç giyme töreni renkli görüntülere sahne oldu. Töreni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve Belediye Meclis üyeleri de izledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda küçük semazenlerin yaptıkları gösterilerin ardından Peygamberimizi konu alan şiirler seslendirildi. Daha sonra "Peygamberimize Mektup" yarışmasında 850 mektup arasından birinci seçilen 8 yaşındaki Beyza Naz Eser, "Efendim Sultanım Canımın Canı" adlı mektubunu okudu. Dinleyenleri duygulandıran satırların küçük yazarına ödül olarak Kur'an-ı Kerim ve oyuncak veren Başkan Mustafa Ak, "Çok güzel ve duygulu bir mektup yazmışsın Peygamber Efendimize. Canı gönülden kutluyorum. Peygamber Efendimize olan bağlılığımızı, sevgimizi gösterdiğimiz bugünleri ne güzel ki küçücük çocuklarımızla, milletimizle beraber kutluyoruz" dedi.

2000'li yılların başlarında çocukların camiye gidip Kur'an öğrenemediğini hatırlatan Başkan Ak, "İmam hatip ve başörtülülere yönelik de birçok yasak vardı. Çok şükür ki şimdi çocuklarımız camiye gidip Kur'an'ını öğreniyor. İmam hatip ve başı açık-kapalı ayrımı ortadan kalktı. Herkes hiçbir ayrım gözetmeden eşit şartlarda okuyor, çalışıyor. Beyza'yı ve Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde Kur'an eğitimi alan bütün çocuklarımızı kutluyorum" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'e geçerek taç giymeye hak kazanan çocuklara Başkan Ak ve protokol heyeti üyeleri çeşitli hediyeler verdiler. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Başkan Ak, etkinlikte dağıtılan çam fidanını da Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin bahçesine dikti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Kulübü'nde Çocuklar Kur'an-ı Kerim Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement