Çocuk Vakfı Başkanı Şirin, Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Vakfı Başkanı Şirin, Konferans Verdi

Çocuk Vakfı Başkanı Şirin, Konferans Verdi

Çocuk Vakfı Başkanı Mehmet Ruhi Şirin, Kastamonu’da konferans verdi.

16.04.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Vakfı Başkanı Mehmet Ruhi Şirin, Kastamonu'da konferans verdi.

3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Şirin, 'Çocuk ve İlk Gençlik Edebiyatı Kültürü-Eleştirel Bir Bakış' konusu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Çocuk Vakfı'nın tanıtımı ve faaliyetlerinin tanıtılmasıyla başlayan konferansta konuşan Çocuk Vakfı Başkanı Mehmet Ruhi Şirin, öncelikli olarak medeniyetlerin en önemli ölçülerinden birisinin çocukları anlamak olduğunu ifade ederek, Türk ve dünya edebiyatında öne çıkan yazar ve şairlerin çocuklara ilişkin çeşitli görüşlerine yer verdi. Çocuk edebiyatının gerekliliği ve önemi üzerinde duran Şirin, "Çocuk edebiyatının okuma yazma öğreniminde etkili olmasının yanında, çocuk kitaplarına ilgi ve kitapları okumanın yaşam boyu okuryazarlığın bir göstergesidir. Çocuk edebiyatının en temel işlevlerinden biri çocuklara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmaktadır. Çocuk edebiyatı ürünleri, çocukları nitelikli metinlere yöneltmeyi başarabilen, onlara zamanla okuma kültürü kazandırabilen bir sorumluluk üstlenmelidir" dedi.

Ayrıca çocuk edebiyatı öğretiminde öğretmenlere de büyük görevler düştüğünü ve öğretmenlerin nitelikli çocuk edebiyatının ne olduğunu bilmesi ve kitap seçimini yaparken öğrencinin ilgisini ve gelişim düzeylerini göz önüne alması gerektiğini vurgulayan Şirin, "Vizyonumuzun 'okuyan birey, okuyan toplum ve okuyan ülke Türkiye' olması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Vakfı Başkanı Şirin, Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement