Çocuklar Bilimle Tanışıyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Bilimle Tanışıyor

Gezegenevi ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen "Bi Dünya Bilim" projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri bilimin eğlenceli yüzüyle tanışacak.

13.10.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen "Bi Dünya Bilim" projesi kapsamında 7 bin 500 ilk ve ortaokul öğrencisi bilimin eğlenceli yüzüyle tanışacak.

Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen proje, Şahinbey, Şehitkamil, Nizip, İslahiye, Nurdağı, Araban, Oğuzeli, Yavuzeli ve Karkamış ilçelerini kapsıyor. Öğrencileri ilginç deneylerle buluşturmayı amaçlayan projede, çocukların yaş ve sınıf bilgilerine göre deneyler yapılacak.

Öğrenciler balon deneyi ile ısı, sıcaklık ve ısınmayla genleşme, yanardağ deneyi ile asit baz tepkimesi, sıcaklık ve basınç ve cadı kazanı, akıtmayan kevgir deneyi ile yüzey gerilimi, kola gayzeri ile sıvılarda basınç, air zooka deneyi ile de akışkanlar mekaniği ve gazların hareketi gibi bilgileri öğrenecek.

Ayrıca okullarda öğretmen ve öğrencilere, Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nin tanıtımı yapılarak, öğrencilere sunduğu imkanlar anlatılacak. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklar Bilimle Tanışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement