Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Çoştu - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Çoştu

Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Çoştu

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1.geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

05.06.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1.geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

Sentetik çim sahada düzenlenen geleneksel çocuk oyunları şenliğinde Liseler ve Ortaokul öğrencileri yarıştı.

Mendil kapmaca, dokuz taş, kaleli yakan top, yağ satarım bal satarım, halat çekme, çuval yarışı ve çember oyunlarının oynandığı şenlikte 29 okul yarıştı.

Yarışmalar sonucunda mendil kapmaca oyununda birinciliği yüzbaşı şehit agah, ikinciliği ise Mahmut kemal yanbeğ ortaokulu, yağ satarım bal satarım oyununda birinciliği Aba koleji, ikinciliği ise Atatürk ilkokulu, kaleli yakan top oyununda birinciliği yüzbaşı şehit agah ilkokulu, ikinciliği şehit üsteğmen cem nuri başgül, dokuztaş oyununda birinciliği Bayburt ortaokulu kazanırken ikincilik Bahir Necati Sorguç YİBO kazandı.

Çuvalla yürüme yarışmasında birinciliği Atatürk İlkokulu elde ederken ikinciliği yüzbaşı şehit agah, üçüncülüğü Şehit Recep Eşiyok, dördüncülüğü ise Bahir Necati Sorguç YİBO elde etti.

Halat çekme oyununda birinciliği hayırseverler imam hatip ortaokulu, ikinciliği şehit üsteğmen Cem Nuri Başgül üçüncülüğü Veysel efendi okulu, dördüncülüğü ise Bahir Necati Sorguç YİBO kazandı.

Çember çevirme yarışmasında da birinciliği Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi kazanırken, ikinciliği Teknik ve endüstri meslek lisesi üçüncülüğü de Anadolu Sağlık Meslek lisesi kazandı.

Yarışmalarda dereceye giren okullara ödülleri Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Kalkan, İl Genel meclis Başkanı Yusuf Elçi ve Baksi müzesi onursal başkanı Prof.Dr. Hüsamettin Koçan tarafından verildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Çoştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement