Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. Anaokulunu Erzincan'da Açtı - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. Anaokulunu Erzincan'da Açtı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. Anaokulunu Erzincan\'da Açtı

Erzincan da "Çocuklar Gülsün Diye" derneği tarafından Kavakyolu Beldesi Kavakyolu Paşa İlkokulu bahçesinde yaptırılan iki derslikli Hasan Boyoğlu anaokulunun açılışı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Dernek Başkanı Sanatçı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin ile İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve devlet protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle eşliğinde açıldı.

31.10.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan da "Çocuklar Gülsün Diye" derneği tarafından Kavakyolu Beldesi Kavakyolu Paşa İlkokulu bahçesinde yaptırılan iki derslikli Hasan Boyoğlu anaokulunun açılışı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Dernek Başkanı Sanatçı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin ile İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve devlet protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle eşliğinde açıldı.

Açılış öncesinde anaokulunun sınıflarını gezip öğrencilerle sohbet eden Dernek Başkanı ve Sanatçı Gülben Ergen törenin başlamasına müteakiben protokol alanında oturan erkeklere bir centilmenlik yapmalarını rica ederek töreni izlemek üzere gelen bayanlara yer vermelerini istedi.

Edinilen bilgiye göre Çocuklar Gülsün Diye Derneği; 2010 yılında Sanatçı Gülben Ergen öncülüğünde başlatılan Çocuklar Gülsün Diye kampanyasının devamı olarak kurulduğu ve Sanatçı Gülben Ergen'in başkanlığını, Araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçladığı ve ihtiyacı olan illere anaokulu kazandırmaya devam ederek daha öncede Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa, Antalya, Soma ve Gaziantep'te anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulunun açılışını Erzincan Kavakyolu'nda gerçekleştirdi.

Okul yapımını hayırsever bir ailenin üstlendiği, "Çocuklar Gülsün Diye - Hasan Boyoğlu Anaokulu" yapılan açılış töreniyle eğitim hayatına başladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen;

Açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan okul, 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip olduğu ve iç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken Faber - Castell'de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladığı öğrenildi.Okulun bahçesinde yer alan oyun parkının yapımı ise Gülben Ergen Fan Club tarafından üstlenildiği edinlen bilgiler arasında.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi ise daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu ayrıca yapılan bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, 22 Ekim 2011 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanacağı bildirildi.

"Çocuklar Gülsün Diye - Hasan Boyoğlu Anaokulu öğretmeni Yelda Özkan Keskin'in yaptığı açıklamada anaokulunda şu anda 24 öğrenci ve 2 derslik olarak eğitim verildiğini ve kendisinin 6 yıl önce bu okula geldiği zaman karşılaştığı manzarayı duygulu anlarla şu şekilde belirtti;kırık dökük bir masa, 3-5 tane kırık plastik sandalye, bizler böyle bir okulu hayal bile edemezdik diyerek Dernek Başkanı Gülben Ergen'e teşekkür ederek sarıldı.Dernek Başkanı Gülben Ergen ise Anaokulu öğretmeni Yelda Özkan Keskin'i idealist bir öğretmen sıfatıyla tebrik ederek bu durumdan duyduğu mutluluğunu şu şekilde dile getirdi; 24 tane okul açılışına katıldım ilk defa bir Anaokulu öğretmenimizin böyle duygulandığını görüyorum..

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman gerçekleştirilen törende ki yaptığı konuşmada ;eğitime yapılan yatırımın insana yapılan bir yatırım olduğu için son derece önem arz ettiğini ve özellikle 1-6 yaşlarda çocuklarımızın üzerine daha çok eğilinmesi gerektiğini ifade eti.

81 İLDE 81 ANAOKULU YAPMAYI HEDEFLİYORUZ

Dernek Başkanı Gülben Ergen'in ise açılış konuşmasında; Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu'nun 25.sini Erzincan'a hediye etmiş olmaktan çok mutlu olduklarını ve okulun yapımını üstlenen aileye tüm içtenliğiyle teşekkürlerini ilettiğini söyleyen Ergen konuşmasının devamında: "Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak yolumuz uzun. Daha çok köye okul öncesi eğitim imkanı sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." Erzincan 25. anaokulumuz çok gelmek istediğimiz bir yerdi.Hayatımdaki hiçbir şey beni bu kadar heyecanlandırmıyor.24 ayrı şehre gittik ve çalışmalarımızı 3 seneye sığdırdık.Milli eğitim bakanlığıyla birlikte çalıştığımız bir kampanyaydık ilk önce daha sonra dernek olduk.Benim yaşamımda popüler bir mesleğim var.Ama bu mesleğimin bana kazandırdığı bütün artıları bütün avantajları, "Çocuklar Gülsün Diye" derneğine kullanmak benim için bir gurur.Benim çocuklarımda bu sabah aynı böyle bir anaokuluna gittiler.Benim çocuklarımla dünyanın hele ki ülkemin hiçbir çocuğunun arasında hiçbir fark yok.Ama fırsat eşitsizliği kaderimin bir gerekçesi, dünyanın her yerinde var.Ben bir sanatçı olarak ipin ucunun bir kısmını tutabiliyorum.Anaokulu, okul öncesi eğitimin önemi annelerin, babaların mutlaka çocuklarını anaokuluna yollamaları, çünkü ilkokula gitmeden önce anaokulu eğitimi almış, anaokulu öğretmenlerinden eğitim almış bir çocuğun bilinci, yaşamındaki özgüveni, çok farklı oluyor. Erzincan'a da ulaşabildik.İnşallah 81 ilde 81 anaokulu yapmaya benim ömrün yetsin.Anaokulumuzda eğitim alacak bütün öğrencilerimizi canı gönülden kucaklıyorum.Bu öğrencilerimiz ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaklar.dedi.

Konuşmasının sonunda ise yapımında öncülük ettiği anaokulunu öğrencilere emanet ettiğini söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİ ORTALAMALARINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise yaptığı konuşmada şunları belirtti;Bu güzel eseri ilimize kazandıran Gülben Ergen Hanımefendiye ve bütün değerli ekibine, hayırseverlere ayrıca müteşekkiriz, şükranlarımızı sunuyoruz.Gerek ilimizde gerek ülkemizde, eğitim ve öğretimi arzu edilen seviyeye ulaştırabilmemizin en önemli unsurlarından biri okul öncesi eğitimi güçlendirmektir.Bunun için son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımız okul öncesi eğitime önem vermektedir.İlimizde 18 anaokulu 81 anasınıfı ile 2897 öğrencimiz eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

2013-2014 eğitim öğretim yılında okul öncesi okullaşma oranımız %67 bunun ülkemizde %37 olduğunu düşünürsek ilimizin son derece güzel bir yerde olduğunu çok net bir şekilde açıklayabiliriz.Aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri okul öncesi eğitim oranı %93.İnşallah bu gibi eserlerle ilimiz Avrupa Birliği ortalamalarına ulaşır ve hedeflediğimiz arzu ettiğimiz seviyeye ulaşırız.dedi.

Ergen, açılış sırasında oluşan izdihama maruz kalmamak için kendisini görmek için çocukların oyun alanına çıkan 80 yaşındaki Süleyman Güner'e "Dede ne yapıyorsun sen orada, gel buraya" diye seslenerek kendi yanına çağırdı.Açılışın ardından Vali Kahraman Gülben Ergen'e plaket vermesinin ardından açılış sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Gülsün Diye Derneği 25. Anaokulunu Erzincan'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement