Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Yönlendirilecek - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Yönlendirilecek

Mut ilçesinde çocuklar, sağlıklı yaşam için hayata geçirilecek projelerle bisiklet aktivitelerine yönlendirilecek.

18.08.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mut ilçesinde çocuklar, sağlıklı yaşam için hayata geçirilecek projelerle bisiklet aktivitelerine yönlendirilecek.

Mut Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "bisikletini al gel" ve "bisiklet senden kask bizden" sloganlarıyla hayata geçirilecek projeyle1 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında bisiklet yarışları ve çeşitli aktiviteler düzenlenecek.

Merkez Müdür Yardımcısı Murat Aktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mut Kaymakamlığı'nın desteğiyle hazırlanan proje kapsamında, çocukların konsantrasyon, denge ve çeviklik gibi yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacaklarını bildirdi.

Bu projeyle çocukları, bilgisayar başında durağan yaşamdan bisiklet kullanarak hareketli ve sağlıklı yaşama yönlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Aktar, "Çocukların bilgisayara bağımlı olmasındansa bisiklet kullanarak açık havada sağlığı için yararlı bir aktivite alışkanlığına sahip olması önemli. Yapılması planlanan bisiklet yarışıyla çocukların ve vatandaşlarımızın sosyalleşmesi, spor etkinliği izlemenin heyecanını duymalarını istiyoruz." dedi.

Aktar, 19 Ekim'de sona erecek bu projenin hemen ardından da aynı amaçlar doğrultusunda Şehit Ömer Halisdemir Bisiklet Koşusu ve Turu ile gençlere spor bilincini kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklete Yönlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement