Çocuklar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor

Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen Faber-Castell Yaratıcılık Atölyeleri yeni eğitim – öğretim döneminde çocukları sanat etkinliklerine çağırıyor.

08.10.2015 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri firması Faber-Castell'in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi ve Ankara Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen Faber-Castell Yaratıcılık Atölyeleri yeni eğitim – öğretim döneminde çocukları sanat etkinliklerine çağırıyor.

Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: 'Astronomi Atölyesi; Güneş Sistemi'ne Yolculuk'

Yer: Fenerbahçe Vapuru

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 11.00 – 13.00

Yaş: 9 - 12 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar, bu hafta sonu Güneş Sistemi'ne doğru bir yolculuğa çıkıyor ve çıplak gözle bile görülebilen gezegenleri ve diğer gök cisimlerini daha yakından tanıyor. Etkinlik sonunla katılımcıları sürpriz bir hediye bekliyor. Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi kapsamında gerçekleşen etkinliğe katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 60 TL.

Pera Müzesi

Etkinlik: 'Doğayı Kabart'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 11.00 – 13.00

Yaş: 4 – 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar, havayla çabuk kuruyabilen hamur ile kabartma tekniğini keşfediyor ve farklı dokularla renkli rölyef çalışmalarını tasarlıyor. Bu çalışmada çocuklar "Günümüz İmgeleri, Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yapıtlar" sergisinde gördükleri heykel sanatının bir parçası olan rölyef sanatını, dokular arasındaki farkı ve iki boyut üzerinde biçimleri elle düzenleyerek farklı dokular yaratmayı öğreniyor. Atölye başına katılım bedeli 45 TL'dir. PERAkart aile ile %50 indirimli!

Etkinlik: 'Geri Dönüşümle Kolaj'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 14.00 – 16.00

Yaş: 7 - 14 Yaş Arası

Etkinlik detayı: "Günümüz İmgeleri, Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yapıtlar" sergisini gezen çocuklar bu atölye çalışmasında 3 boyutlu materyalleri, yazı ve farklı dokuları kompozisyonda nasıl kullanacaklarını öğrenerek, tipografik kolaj çalışmaları yaratıyor. Görsel sanatlarda kullanılan karışık teknik, asamblaj, kolaj, enstalasyon hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Atölyeye katılım bedeli 45 TL'dir. Katılım PERAkart aile ile %50 indirimlidir!

Etkinlik: 'Şekillerle Kes Yapıştır'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 11 Ekim Pazar

Saat: 12.20 – 14.20

Yaş: 4 – 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Bu Pazar, çocuklar kare, daire, üçgen gibi geometrik biçimler oluşturarak renkli fon kartonları üzerinde boyutlu kolaj çalışması yapıyor. Çocuklar "Günümüz İmgeleri, Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yapıtlar" sergisinden ilham alarak kolajlar oluşturulurken kesme, yapıştırma, şekillendirme gibi teknikler kullanarak becerilerini geliştiriyorlar. Atölye başına katılım bedeli 45 TL'dir. PERAkart aile ile %50 indirimli!

Etkinlik: "Portren Kutuda"

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 11 Ekim Pazar

Saat: 15.00 – 17.00

Yaş: 7 - 14 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar önce "Günümüz İmgeleri, Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi'nden Yapıtlar" sergisini geziyor ardından "karışık teknik" yöntemini kutulara uyarlıyor, leke baskı ve portre çizim yöntemlerini öğreniyor, iki boyutlu yüzey üzerinde derinlik etkisini keşfediyor. Tasarladıkları renkli kutuları çanta veya çerçeve gibi hatıra eşyaları haline getiriyor. Atölyeye katılım bedeli 45 TL'dir. Katılım PERAkart aile ile %50 indirimlidir!

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinlik: 'Sınırsız Tuval; Yeryüzü ve Gökyüzü'

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 11.00 – 13.00

Yaş: 2007- 2008 doğumlular

Etkinlik detayı: Uçsuz bucaksız bir çöl ve alev alev parlayan bir güneş arasına nasıl girersiniz? Heinz Mack'ın "ışığın ve uzamın yeni hayaletleri" olarak adlandırdığı objelerini inceleyecek çocuklar, onlar için kum havuzundan hazırlanan alanda kendi objelerini tasarlıyor. Geleceğin sanatı nasıl olmalıdır sorusunun yanıtını arıyorlar. Detaylı bilgi için 0216 550 97 62 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

Etkinlik: 'Işık, Madde ve Hayal'

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 14.00 – 16.00

Yaş: 2005 - 2006 doğumlular

Etkinlik detayı: Cam, metal, taş, bitki, su, ayna gibi malzemeler ve ışık yan yana gelirse ne olur? Bu atölye çalışmasına katılan çocuklar, etkileşimsel ve deneysel bir eserin yaratıcısı olmak için kendilerini özgür bırakıyor. Detaylı bilgi için 0216 550 97 62 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

Etkinlik: 'Işığın Sonsuz Olasılıkları'

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 11 Ekim Pazar

Saat: 11.00 – 13.00

Yaş: 2003- 2004 doğumlular

Etkinlik detayı: Işığın ana malzeme olduğu eserlerin inceleneceği eğitimde çocuklar kendi seçecekleri bir eseri yeniden yorumluyor. Çocuklar kendi ışık değirmenlerini, anıtlarını, toplarını, kürelerini, sütunlarını, tarlalarını oluşturuyor, sınırı olmayan eserlere imza atıyor. Detaylı bilgi için 0216 550 97 62 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

Etkinlik: 'Göz Kamaştıran Heykeller'

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 11 Ekim Cumartesi

Saat: 14.00 – 16.00

Yaş: 2009- 2011 doğumlular

Etkinlik detayı: Çocuklar, Heinz Mack'ın Işık Sütunları'na gönderme yaparak, eserin gerçek malzemesine benzer materyallerle Işık Sütunları tasarlıyor. Ortaya çıkan bu yeni sütunların ışıkla en güzel buluştuğu yerde, sergilenmesi ve izlenmesi göreviyle atölyeden ayrılıyorlar. Detaylı bilgi için 0216 550 97 62 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

Ankara Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: 'Çalışsın Parmaklar; Sanat Atölyesi'

Yer: Ankara Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 10 Ekim Cumartesi

Saat: 11.00 – 12.00

Yaş: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi kapsamında düzenlenen atölyede çocuklar rengârenk parmak boyaları ile kendi sanat eserlerini yaratıyor. Atölye için kişi başı katılım bedeli 25 TL'dir. Katılım için rezervasyon yapılması gerekmektedir. 0 312 309 68 00 no'lu telefondan rezervasyon yapılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement