Çocuklar, Şifa'nın Standında Doktor Olmanın Sevincini Yaşadılar - Son Dakika
Yerel

Çocuklar, Şifa'nın Standında Doktor Olmanın Sevincini Yaşadılar

Çocuklar, Şifa\'nın Standında Doktor Olmanın Sevincini Yaşadılar

Bu yıl da büyük bir stantla 83. İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) katılan Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri, 10 günlük fuar süresince on binlerce ziyaretçi ağırladı.

10.09.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl da büyük bir stantla 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) katılan Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri, 10 günlük fuar süresince on binlerce ziyaretçi ağırladı. Şifa Üniversitesi standının en renkli konukları ise 'doktor olacak çocuklar' oldu.

11 tanesi İzmir'de, biri Erzurum ve biri de Aydın'da olmak üzere toplam 13 hastane ve ayakta tedavi merkezi ile sağlık hizmeti sunan Şifa Üniversitesi Hastaneleri, görkemli bir stantla katıldığı 83. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda büyük ilgi gördü. On binlerce ziyaretçinin ağırlandığı Şifa standında, fuar ziyaretçilerine Şifa Üniversitesi ve Hastaneleri'nin eğitim ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Genç bir üniversite olmasına karşın Türkiye'nin sağlık eğitimine imzasını atan ve bu yıl da ÖSYM yerleştirmesinde bütün bölümlerinde Türkiye birincisi veya ikincisi olan Şifa Üniversitesi'ne fuarda ilgi büyüktü. Hem bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler ve aileleri hem de önümüzdeki yıllarda Şifa Üniversitesi'ni tercih etmeyi planlayan binlerce aday, standa uğrayarak, üniversitenin puan durumları ve eğitim imkanları hakkında bilgi aldı. Bu yıl bölüm sayısını 13'e çıkaran ve Türkiye'nin sağlık teknikerlerini yetiştirmeye aday olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da ziyaretçilerin Şifa standını ziyaret nedenleri arasında yer aldı.

DOKTOR OLACAK ÇOCUKLAR

Öte yandan Şifa Üniversitesi standında bu yıl bir ilk yaşandı. Çocuklar için özel olarak tasarlanan Doktor Olacak Çocuk köşesi, miniklerin ilgi odağı oldu. Kendileri için özel olarak hazırlanan doktor formalarını giyen ve steteskobu boyunlarına asan çocuklar, ameliyathane görseli önünde poz verdiler. Kimi çocuklar ise poz vermenin de ötesinde eline aldığı steteskopla anne ve babasını veya stant görevlilerini muayene etmeye çalıştı.

BÜYÜK ŞİFA AİLESİ FUARDA BULUŞTU

Fuarın kapanmasının ardından bir değerlendirme yapan Şifa Üniversitesi Kurumsal Gelişim ve İletişim Daire Başkanı Dr. Ercan Ayyıldız, Şifa standının bu yılda fuarın ilgi odaklarından biri olduğunu ve başarılı bir fuarı daha geride bıraktıklarını söyledi. Şifa'nın öğrencileri, velileri, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu hatırlatan Ayyıldız, "Neredeyse her İzmirlinin, hatta Aydın, Manisa gibi çevre illerde oturan vatandaşlarımızın mutlaka ziyaret ettikleri 83. İEF'te; biz de hem bu büyük aile ile bir araya gelmek hem de bizi tanımayan fuar ziyaretçilerine üniversitemizi ve hastanelerimizi tanıtmak istedik. Şifa'ya her zamanki gibi ilgi yoğundu. Sağlık mesleğini çocuklara sevdirmek için bu yıl Doktor Olacak Çocuk köşesi hazırladık. Buraya gelip doktor önlüğü giyen çocukların mutluluğu ve verdikleri pozlar görülmeye değerdi. Fuar bitmesine rağmen hala bu fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığını görmek, bizleri ayrıca mutlu etti" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar, Şifa'nın Standında Doktor Olmanın Sevincini Yaşadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement