Çocuklar Trafik Dedektifi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Çocuklar Trafik Dedektifi Oluyor

Trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirerek kazaları en aza indirmek amacıyla başlatılan "Trafik Dedektifleri Projesi" bütün hızıyla sürüyor.

04.04.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirerek kazaları en aza indirmek amacıyla başlatılan "Trafik Dedektifleri Projesi" bütün hızıyla sürüyor. Proje kapsamında Ankara'nın taşra ilçeleri arasında ilk eğitim Kazan'da verildi.

Gazi İlkokulu'nda verilen ilk eğitimde çocuklara ve gençlere trafik kuralları anlatıldı, trafikte karşılaşabilecekleri sorunlar uygulamalı olarak gösterildi.

Seminerde trafiğin tanımını çocuklarla birlikte yapan Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Engin Kumru, kaldırımda yürüme, yolun karşısına geçme, emniyet kemeri kullanma, araçta ön koltuğa oturmama gibi konularda bilgiler verdi.

Oyun havasında geçen eğitimde çocuklar trafik kurallarını sahnede uygulayarak öğrendi. Karşılıklı diyaloglarla geçen seminerde çocuklar trafik eğitimini eğlenerek öğrendiler. Çizgi film karakterleri kullanılarak hazırlanan slaytla günlük hayatta trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Programın sonunda eğitime katılan öğrencilere Kaymakam Murat Duru ve okul müdürü Muzaffer Yılmaz Trafik Dedektifi Kimlik Kartlarını vererek, öğrenciler Trafik Dedektifi unvanını aldılar.

İlçe Emniyet Trafik Büro Amiri Latif Şahin, Trafik Dedektifleri Projesinin bakanlıklar seviyesinde hayata geçirilen bir proje olduğunu hatırlatarak, Ankara'nın taşra ilçelerinde ilk kez Kazan'da düzenlendiğini ve temel trafik kurallarının anlatıldığı faydalı bir eğitim olduğunu söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar Trafik Dedektifi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement