Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" Projesi - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" Projesi

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 210 okulun öğrenci ve velilerince toplanan iki tır yardım malzemesi, "Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" projesi kapsamında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kaldığı yetim kamplarına gönderildi.

25.11.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki 210 okulun öğrenci ve velilerince toplanan iki tır yardım malzemesi, "Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim" projesi kapsamında, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kaldığı yetim kamplarına gönderildi.

Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğünün hayata geçirdiği proje kapsamında, ilçedeki 210 okulun öğrenci ve velileri tarafından iki tır yardım malzemesi toplandı.

Yardımlar, Karakusunlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden, Reyhanlı'daki Suriyeli çocukların kaldığı yetim kamplarına ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, yardımların iki haftada toplandığına işaret etti.

Önemli bir projeye imza attıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimiz için yaptığımız sosyal sorumluluk projesinin amacı, ülkemize muhacir olarak göç eden ümmet kardeşlerimize ensar olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, 2011'den beri yaptığı her açıklamada, 'Siz muhacirsiniz, biz ensar. Bu Müslüman kardeşliğidir. Sizler bize asla yük değilsiniz' diyor. Biz de bu doğrultuda Çankaya'daki 210 okulda bu sorumluluk projesini başlattık."

Projeye destek veren okul müdürü, veli ve öğrencilere teşekkür eden Yılmaz, "Okullarımız bu projeye olumlu baktı. Tamamı bu projeye destek verdi. Projeye özel okullarımızdan da destek geldi. 'Bir tır dolusu yardım göndeririz' diye yola çıktık ama geldiğimiz noktada yardımlarımız iki tırı geçti" bilgisini verdi.

Yılmaz, yakın zamanda Bayırbucak Türkmenlerine de yardım göndermeyi planladıklarını, Çankaya'daki tüm okulların buna hazır olduğunu vurguladı.

Çankaya Milli Eğitim Şube Müdürü, proje koordinatörü Sibel Akbıyık ise ilçedeki tüm okulların projeye destek verdiğini belirterek, "Projemizle yardıma muhtaç çocuklara destek olmanın yanı sıra öğrencilerimizin toplumsal bilincinin artırılmasını amaçladık" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklar Üşümesin, Kışı Yaza Döndürelim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement