Çocuklar, Yörük Yaşantısını Maysa ve Bulut'tan Öğreniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar, Yörük Yaşantısını Maysa ve Bulut'tan Öğreniyor

Çocuklar, Yörük Yaşantısını Maysa ve Bulut\'tan Öğreniyor

Eskişehir'de bir animasyon stüdyosu tarafından hazırlanan Maysa ve Bulut adlı çizgi dizi, çocuklara Yörüklerin kültürünü eğitici hikayelerle öğretiyor

26.01.2015 12:11  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de bir animasyon stüdyosu tarafından hazırlanan "Maysa ve Bulut" adlı çizgi dizi, çocuklara, Türk tarihinin unutulmaya yüz tutmuş bir parçası olan Yörüklerin kültürünü, oyuncaklarını, oyunlarını ve masallarını eğitici hikayelerle öğretiyor?.

Resimli Filim Animasyon Stüdyosu'nun Kurucusu Mustafa Gül, AA muhabirine açıklamasında, 2012 yılında kuruldukları günden bu yana animasyon dizileri hazırladıklarını belirterek, çocuklara göre animasyonlar yaptıklarını kaydetti.

"Maysa ve Bulut" adlı animasyon dizisini hayata geçirdiklerini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Bu çizgi film, Yörüklerin yaşantısı üzerine. Türk kültürünü anlatmaya çalışıyoruz. 2013 yılından çalışmalara başladık. Şu ana kadar 20 bölüm yayınlandı. Yenileri hemen hemen hazır. Onları yayına hazırlamaya çalıyoruz. 'Maysa ve Bulut'u izleyen çocuklardan ve yetişkinlerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. İnsanların çocuklarıyla beraber izlediği bir proje oldu. Çocuklar bize sosyal medya üzerinden ulaşıyor. Maysa'ya seslenir gibi bize yazılar yazıyorlar. Yetişkinler de çocuklukların döndüğünü bize iletiyor. Dedelerinin sofra başında kendilerine masal anlattıklarını söylüyorlar."

Gül, yetişkinlerin seyredebileceği ve çocukların sevebileceği anlatım düzeyini kullanmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

"Maysa ve Bulut"un yeni bölümlerinin daha dinamik olacağını anlatan Gül, "Görselliği çok farklı bir çizgi film. Çok yoğun motifler kullanıyoruz. Çok ayrıntılı arka planlar kullanıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklar, Yörük Yaşantısını Maysa ve Bulut'tan Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement