Çocuklara Ağaç Sevgisi Aşılandı - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Ağaç Sevgisi Aşılandı

Çocuklara Ağaç Sevgisi Aşılandı

Bursa’da bir ilkokulda düzenlenen çevre etkinliğinde çocuklara ağaç sevgisi aşılandı.

05.06.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir ilkokulda düzenlenen çevre etkinliğinde çocuklara ağaç sevgisi aşılandı.

Yusuf Öktem İlkokulu'nda gerçekleşen ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (SKB) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı ve ağaç sevgisini aşılayan eğitim setleri öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebiyle okul spor salonunda yapılan etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, ağaçların hava kirliliğini önleyen en önemli etken olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Recep Altepe'nin direktifleri doğrultusunda Bursa'daki yeşil alan miktarını artırmak için gece gündüz gayret sarf ettiklerini belirten Özlükurt, çocuklara da temiz çevre ve sağlıklı bir gelecek için ağaçları korumalarını, uygun yerlere ağaç dikmelerini tavsiye etti.

Okul Müdürü Hüseyin Avni Çat ise, Bursa'nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü etkinliklerle kutlayan ender illerden biri olduğunu kaydetti. Çat, gösterilen hassasiyet için TSKB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, konuşması sırasında kürsüden çevreyle ilgili sorduğu sorulara doğru cevap veren 5 öğrenciye çeşitli hediyeler takdim etti. Ardından salonda bulunan tüm öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı 'Tohum Kitabı' ile SKB'nin 'Çevreci Nesil Eğitim Seti' dağıtıldı. Etkinlikler esnasında tiyatrolar oynanarak, dans ve tekvando gösterileri yapıldı. Özlüce Anadolu Lisesi öğrencileri, konser verdi. Kutlamalar, tüm öğrencilerin katıldığı tohum ekme şöleniyle son buldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Ağaç Sevgisi Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement