Çocuklara Doğayı Sevdirecek Proje - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Doğayı Sevdirecek Proje

Çocuklara Doğayı Sevdirecek Proje

Muğla'da belediye tarafından planlanan Botanik Park-Bitki Müzesi projesi kapsamında, bölgedeki endemik ve koruma altındaki türlerin de dahil olacağı meyve ve süs bitkileri korunarak sergilenecek.

12.10.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da belediye tarafından planlanan Botanik Park-Bitki Müzesi projesi kapsamında, bölgedeki endemik ve koruma altındaki türlerin de dahil olacağı meyve ve süs bitkileri korunarak sergilenecek. Yapılması planlanan doğa-bitki tanıtım turlarında Botanik Park-Bitki Müzesi'ni ziyarete gelecek çocukların uygulama seralarında kendi tohumlarını ekme, bitkilerini yetiştirme fırsatını yakalayacağı böylelikle doğa sevgisinin aşılanacağı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Marmaris Yolu üzerinde bulunan Çamlı ve Çetibeli mahalleleri arasındaki 10 dönüm alanda Botanik Park-Bitki Müzesi yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla bölgedeki endemik ve koruma altındaki türlerin de dahil olacağı 500 meyve ve süs bitkilerinin sergileneceği kaydedildi. Proje kapsamında ayrıca; bir ılıman iklim bitkileri-iç mekan süs bitkileri serası, iki uygulama serası, birer sucul bitkiler göleti, kaya bahçesi, yöresel ürünler/organik-ekolojik ürünler teşhir satış noktası, yöresel el sanatları teşhir-satış noktası, yörük çadırı, kafeterya, ağaçlık alan içine macera parkuru, tırmanma duvarı, araç otoparkı ve hobi bahçelerinin yer alacağı kaydedildi.

ÇOCUKLAR DOĞAYI TANIYACAK

Özellikle ilkokul çağındaki çocukların düzenlenecek gezilerle bitkileri ve doğayı tanıyacağı kaydedildi. Çocukların kendi tohumlarını ekerek bitkilerini yetiştirme fırsatını yakalayacağını belirten Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, şöyle dedi:

"Oluşturulacak Botanik Park ile turist ve vatandaşlarımız için doğal bir ortam. İçinde dinlenme, eğlence alanı oluşturulması ve ziyaretçilerin özellikle okul çağı çocuklarının bitkileri tanıması, doğaya eğilimlerinin arttırılması ve doğa sevgisinin aşılanması en büyük hedeflerimizden birisi. Parkımızın içinde tırmanış parkurları, ağaçlar üzerinde ip parkurları gibi eğlence alanları da olacak. Ayrıca oluşturulacak yöresel stantlar ve alanlar ile özellikle yabancı turistlere kültürümüzün tanıtılmasını sağlayacağız." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklara Doğayı Sevdirecek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement