Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci Açılama Çalışması - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci Açılama Çalışması

Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci Açılama Çalışması

Zorlu Enerji Grubu, 5 yıl önce ulusal ölçekte başlattığı ve çocuklara enerji tasarrufu bilinci aşılamak amacıyla başlatılan enerji eğitimi projesi genişletiliyor.

26.11.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu Enerji Grubu, 5 yıl önce ulusal ölçekte başlattığı ve çocuklara enerji tasarrufu bilinci aşılamak amacıyla başlatılan enerji eğitimi projesi genişletiliyor.

Zorlu Enerji Grubu tarafından 2010 yılında başlatılan 'enerjimiz çocuklar için' projesi çalışması genişletilerek sürdürülüyor. Gaziantep Doğalgaz Dağıtım (GAZDAŞ) Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, çocuklara enerjinin önemini ve enerjinin tasarruflu kullanımını hedefleyen proje kapsamında bir otelde basın toplantısı düzenledi. Çevreye duyarlı enerjiyi tasarruflu genç nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Yalçın, "Enerji konusunda temel bilgiler sunarak sürdürülebilirlik anlamında önemli bir başarıya imza attık. Çocukların enerjiyle ilgili konuları müfredata paralel olarak özümseyerek öğrenebilmelerini sağlayabilmek amacıyla yeniden yapılandırdığımız projemizde, bu yıl 5 bölge 92 okulda 8 bin 750 çocuğa ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bu projeyle sosyal sorumluluğun toplumsal gelişim ve kalkınmamızda geçici bir uygulama değil, bir sorumluluk olduğuna dikkat çekmek istiyoruz" diyoruz. Yalçın, Gaziantep'te belirlenen 12 okulda düzenlenecek etkinliklerle bin 750 öğrenciye erişilmesinin planlandığını söyledi. Yalçın, projenin önemini ise "Gaziantep'in doğalgaz dağıtım hizmetini yüklenen GAZDAŞ şirketi ile Zorlu Enerji Grubu, hem bölge ekonomisi hem de çevre sağlığına önemli bir destek sunuyor" diyerek anlattı.

Projenin Gaziantep'in merkezi haricinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Denizli'nin Sarayköy, Aydın'ın Buharkent, Manisa'nın Alaşehir ilçelerinde ve Osmaniye ile Edirne bölgelerinde de uygulanacağı açıklandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci Açılama Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement