Çocuklara Haklarına Yönelik Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Haklarına Yönelik Konferans Düzenlendi

Çocuklara Haklarına Yönelik Konferans Düzenlendi

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde konferans ve seminer düzenlendi.

23.11.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Belediye Başkanlığı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yürüyüş ve konferans düzenledi.

Etkinlikte çocuklara hakları anlatıldı ve başka bölgelerde zulüm altında yaşayan çocuklara dünyanın sessiz kaldığı vurgulandı.

Akçakale Belediyesi tarafından Organize edilen programa, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Milli Eğitim Müdür Halil Tekyıldız, Av. Kemalettin Yılmaztekin, Çocuk Gelişim Uzmanı Mustafa Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Akçakale Belediyesi önünde toplanan minik öğrenciler, kurum amirleri ve öğretmenlerle birlikte yürüyerek ilçe halk kütüphanesine geçti. İlçe halk kütüphanesinde öğrencilerle sohbet eden yetkililer, daha sonra konferans salonunda öğrencilerle birlikte konferansı dinledi. Av. Kemalettin Yılmaztekin çocuklara hukuki haklarını anlatırken, Çocuk Gelişim Uzmanı Mustafa Sönmez ise çocukların motivasyonu ve gelişimi hakkında öğrencilere bilgi sunumu yaptı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen etkinlik, daha sonra yetkililerin birbirinden çarpıcı açıklamalarıyla devam etti.

DÜNYA HALKLARI ZULME SESSİZ

Akçakale Belediye Başkanı Ayhan, konuşmasında Birleşmiş Milletlerin dünyada yaşanan çocuk vahşetlerine sessiz kaldığını vurgulayarak, Suriye'de Irak, Mısır'da yaşanan olaylara karşı dünya ülkelerinin sessiz kaldığını vurguladı. Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız,"Dünyanın, çocuk hakları konusunda maalesef kör, sağır bir durumda olduğunu ifade ederek, bu konu hakkında farkındalık yaratmak, anne ve babaları bilinçlendirmek gerekiyor. Çocuk hakları sadece eğitim, yaşam, sağlık hakkı değil geleceğimizin inşası konusunda bu çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir" dedi. Kaymakam Eyüp Fırat ise; dünya çocuk haklarının tüm dünyada kutlandığını fakat Akçakale'de yapılan bu etkinliğin daha anlamlı olduğunu ifade ederek, bu etkinliği düzenleyen belediye başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çocuklara Haklarına Yönelik Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement