Çocuklarda Skolyoz Hastalığına Dikkat - Son Dakika
Yerel

Çocuklarda Skolyoz Hastalığına Dikkat

Çocuklarda Skolyoz Hastalığına Dikkat

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “Çocuğunuzda Skolyoz Var mı?” konulu konferans düzenledi.

02.03.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla "Çocuğunuzda Skolyoz Var mı?" konulu konferans düzenledi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki konferansa Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldı. Skolyoz (omurga eğriliği) hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, omurga eğriliğinin en çok kız çocuklarında olmasına dikkat çekti. Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, omurga eğriliğinin her yaşta olabileceğine dikkat çekerek, "Günümüz teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar başında çocukların fazla zaman geçirmesi bel bölgesinde soruna neden olabiliyor. Ancak skolyoz hastalığından kaynaklanan omurga eğriliği farklıdır. Skolyoz, normal dizilen omurların bir tarafa doğru eğrilmesidir ve her yaşta görülebilir. Omurga eğrilikleri herkeste olabilir. Biz bunları derecelendirdik. 10 dereceye kadar olan eğrilikler normaldir. 15 dereceye kadar olan eğrilikler için doktor kontrolü gerekiyor. 25 derece üzerinde eğriliklerde ise mutlaka tedavi olunmalıdır" dedi.

Çocuklarda omurga eğriliğinin olup olmadığını basit bir testle ailelerin evde anlayabileceğini açıklayan Prof.Dr. Hürriyet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çocuklarınız çıplakken öne doğru eğerek arkadan dikkatlice bakarak anlayabilirsiniz. Omzu düşük olabilir, kalçası bir tarafa kaymış olabilir. Diğer bir test olarak iki elinizi belinize koyunca simetrik bir görüntü oluşması gereklidir. Eğer oluşmuyorsa mutlaka hekime başvurulmalıdır. Erken tanı çok önemlidir. Çok esnek olan çocuklarda skolyoz görülme riski yüksektir. Esnek hareketlerinden dolayı omurgalarında kayma riski var. Ayrıca kilolu çocuklarda evde teşhis koymak zordur. Şüpheli bir durum varsa uzmana başvurulmalıdır."

Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz daha sonra vatandaşlarında sorularını cevaplandırdı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklarda Skolyoz Hastalığına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement