Çocukları Büyüttü, Sıra Kariyerde! - Son Dakika
Güncel

Çocukları Büyüttü, Sıra Kariyerde!

B-AŞKADIR adlı kitap çalışmasını şiir severlerle buluşturan aslen Ordu Korganlı olan Ülviye Yaldızlı, önceki akşam Eyüp Belediyesi Haliç 2015 Yaz Etkinliklerinde ORDULULAR standı önünde okurlarına kitaplarını imzaladı.

26.06.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu denildiği vakit, ilk akla dereleri ve akkuş'un gürgenleri geliyor. Aslında Ordu'nun azimli ve çalışkan kariyerli kadınları da en az dereleri ve gürgenleri kadar sanlı. Karadeniz müziğinden sinema ve dizi oyunculuğuna, televizyon programcılığından ses sanatçısına, iş dünyasından araştırmacı yazar ve şaire kadar sanata hayat veren kadınlarda ezici çoğunluk Ordulu kadınların elinde.

"Hayatımın her döneminde yazmak ve okumak, özellikle yazmak; nefes almak kadar önemliydi!"

Çiçeği burnunda Türk Kadının duygu yüklü sesi şaire Ülviye Yaldızlı, 1974 Ordu/ Korgan doğumlu. Evli, Eren ve Meltem isminde iki üniversiteli çocuk annesidir. Haliç'te 2015 Yaz Etkinliklerinde okurlarıyla buluşan ve hem kitabını tanıtan hem de okuyucularına imza kitap imzalarken ayaküstü sohbet edebilme fırsatı yakaladığımız genç yazarla ilk eserini ve hedefini konuştuk.

Şair Ülviye Yaldızlı; Çocuklarımla birebir ilgilenmek, onları yetiştirmek, hayata en güzel şekilde hazırlamak en büyük gayemdi ki; bunu Allah'ın izniyle başardığımı düşünüyorum. Hayatımın her döneminde yazmak ve okumak, özellikle yazmak; nefes almak kadar önemliydi"

Elimde bir kalem ve kâğıt vardı ve ben bunlarla içimdeki çocuk bahçesine girer, bir genç kız edasıyla yürür, bir kaç kadın siluetinde yol çizgimde yürümeye devam ederdim. Yolculuğumuza her zaman farklı kültürlerden bir erkek çocuk, bir genç ve bir adam da eşlik ederdi... Ruhaniyetime saklı insanla aynı yol üzerinde farklı kimliklerle yürümek bana geleceğe dair heyecanlar katıyordu. Bu bazen aşk'a dönüşüp şiir oluyor, bazen hayatın içinden hikâyelere dönüşüp, hayal dünyamın içinde şekillenerek büyüyordu. Geleceğe dair yapmak istediklerime gelince; ilk göz ağrım olan"Başkadır" adlı şiir kitabımda ki şiirlerimi şahsım dışında; seslendirmek, kişi ve kişilerce de seslendirilmesini arzu ediyorum. Yazdığım hikâye ve romanlarımı zaman içinde senaryolaştırıp; arka planda yer almak, yönetmenliğini yapmak istiyorum. Ve yine yöresel yemeklerimizden oluşan kitabımla ilgili programlar yapmak en büyük ideallerimden birisi. Kendi objektifimden çektiğim hayatları, şehirleri, ülkeleri başkaları tarafından; fark edilmeyen farkındalıkların farkını fark ettirmek farkındalığına sahip olmak; içinde yeni yeni emeklemeye başlayan çocuğa karşı borcunu yerine getirmek olacaktır. Henüz ilk sayfasını açtığım yolculuğumda yanımda olan Rabbim'e şükürler olsun. Dedi. Çok sosyal bir kadın olan Ülviye Yaldızlı İstanbul'da yaşayan Korganlı kızlarla birlikte KORGANLI KIZLAR adlı bir grup kurmuş. Korganlı Kızlar sosyal medya üzerinde projeler gerçekleştirerek kitlelere ulaşıyor. Birbirinden yararlı sosyal aktiviteleri de hayata geçirdikleri grup her geçen gün daha da büyümekte.

Şaire'nin Zinde Yayınevinden çıkan BAŞKADIR adlı ilk eserine Karadeniz Yöre etkinliklerinde özellikle de Ordulular etkinliklerinde ve e-kitap satış siteleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocukları Büyüttü, Sıra Kariyerde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement