Çocukları İçin Eylem Yapan Ailelere Belediye Engeli - Son Dakika
Güncel

Çocukları İçin Eylem Yapan Ailelere Belediye Engeli

Çocukları İçin Eylem Yapan Ailelere Belediye Engeli

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde başlattığı otuma eylemine belediye zabıta ekipleri müdahale etti.

01.06.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde belediye önünde güvenlik önlemi alan zabıta ekipleri, eylem için gelen aileleri belediye binası önüne almadı.

Belediye ekipleri tarafından bina önüne alınmayan aileler cadde ortasındaki refüjde oturma eylemlerine devam etti. Belediye binası karşısındaki cadde ortasındaki refüjde oturan aileler çocukları gelene kadar eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını açıkladı. Yetkililere seslenen aileler çocuklarının bir an evvel bırakılmasını isterken, zabıta ekipleri de belediye binası etrafını güvenlik şeridi ile kapatıp, ailelerin bina önüne gitmemesi için nöbet tutmaya başladı. Trafik akışına aldırmadan cadde ortasındaki refüjde eylemlerini sürdüren ailelerin feryatları ise yürekleri dağlıyor. 2 ay önce oğlunun kaçırıldığını söyleyen anne Lütfiye Bozoğlu, oğlunu alana kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

“BİZ ONLARDAN PARA, MAL, MÜLK İSTEMİYORUZ, ÇOCUKLARIMIZI İSTİYORUZ”

Belediye binası önünde yaptıkları eyleme izin verilmediğini söyleyen Lütfiye Bozoğlu, belediye ekipleri tarafından kovulduklarını kaydetti. Bozoğlu, “5 gündür buradayım. Oğlum 2 aydır kayıp. Bu sabah belediye önüne gittik, bizi kovdular. Ben oğlumu istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Biz onlardan para, pul, mal, mülk istemiyoruz. Çocuklarımızı istiyoruz. Benim oğlumu kandırdılar, öğretmenler, arkadaşları çocukları kandırıp götürüyor. Bu çocuklar dağda ne yapıyor. Benim oğlum dağ çocuğu değil. Ben oğlumun eline silah yakıştıramıyorum, onun eline kalem defter yakıştırıyorum. Başbakan’a, Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, gelip bize yardım etsin, destek versinler. Bu annelere yazık değil mi? Bizim derdimize derman olsunlar. Bizim çocuklarımızla oynuyorlar, niye kendi çocuklarını dağa göndermiyorlar. Oğlumu istiyorum, oğlumu getirmeseler burada kendimi öldürür hiçbir yer gitmem. Bu benim hakkım, bu benim çocuğum. Oğlumu bir an evvel getirsinler, Oğlumu kimin dağa götürdüğünü biliyorum. Bir an evvel getirsinler, bizden ne istiyorlar” dedi.

ASKERİN ÇATIŞMADA SAĞ ELE GEÇİREREK PARKASINI VERDİĞİ HASAN SALIK’IN AİLESİ DE EYLEME KATILDI

2011 yılında Bingöl’ün Karlıova ile Yedisu ilçeleri arsında çıkan çatışmada sağ ele geçirilen, donmak üzereyken bir güvenlik görevlisinin parkasını giydirerek ‘Asker şefkatini’ gösterdiği ve günlerce gündemde kalan Hasan Salık’ın ailesi de eyleme katıldı. Askerin oğullarına şefkat gösterip parkasını giydirdiği fotoğrafı pankarta basarak eyleme katılan Hasan Salık’ın babası Mehmet Salık, “Biz de bu eylemi televizyonlardan duyduktan sonra gelip bu aileler destek olmaya karar verdik. Bizim çocuğumuz da bundan 3 yıl önce 15 yaşındayken kayboldu ve 6 ay sonra devlet bize bilgi verip çocuğumuzun Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yakalandığını tarafımıza bildirildi. Çocuğumuz yakalandığında kar kış zamanıydı, soğuk olduğu için asker gocuğunu giydirmişti. Başbakan da bundan bahsetmişti ‘ PKK götürüyor devlet yakaladığı gibi şefkat gösteriyor’ demişti. Askerin gösterdiği bu şefkatin diğer taraflarda da devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

“KIZIMIN SESİNE, YÜZÜNE HASRET KALDIM”

Kızının 1 yıl önce kaybolduğunu söyleyen acılı anne Mukaddes Yapıcı ise belediye önündeki eyleme görevlilerin izin vermediğini söyledi. Mukaddes Yapıcı, “Belediye önüne bizi almadılar, bizi kovdular, kabul etmiyorlar, bizi kötülüyorsunuz diyorlar. Biz sadece çocuklarımızı istiyoruz, barış istiyoruz, çocuklarımızın eve gelmesini istiyoruz. Kızımın adı Zehra Yapıcı bir sene önce gitti. Kızıma hasret kaldım. Kapı çaldığında kızım geldi diye hevesleniyorum. Çocuklarımızın eve gelmesini istiyoruz. Çocuğumun sesine, yüzüne hasret kaldım. Barış istiyoruz, Türkiye’ye Başbakan Erdoğan’a, Selahattin Demirtaş’a, Abdullah Öcalan’a sesleniyorum Allah aşkına, Kur’an aşkına bize yardım etsinler, barışı başlatsınlar, evimizde yas var, huzurumuz kalmadı, yüreğimiz yanıyor” diye feryat etti.

Aileler belediye binası önündeki cadde ortasında bulunan refüjde eylemlerini sürdürüyor.

ABDULKERİM KANTARCIOĞLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocukları İçin Eylem Yapan Ailelere Belediye Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement