Çocuklarımıza Fırsatlar Vermeliyiz - Son Dakika
Güncel

Çocuklarımıza Fırsatlar Vermeliyiz

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçede görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek, ilçede çocuklar ile ilgili sportif faaliyetler konusunda istişare toplantısı düzenledi.

14.04.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçedeki beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çocuklarımız için hep beraber neler yapabiliriz konusunda istişare yaparak, "Belediye olarak amacımız sporda olabildiğince fazla çocuğa dokunup onlara kapı aralamak, kendi kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmeleri için ayna tutabilmek, varsa devamını getirebilmeleri için fırsat tanımak," dedi.

Haliç Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve yaklaşık 50'ye yakın beden eğitimi öğretmeni katıldı.

Beyoğlu'nda tüm okul ve öğretmenlerin katılımıyla çocukların gelişine destek sağlayacak projeler oluşturmak, konusunda istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, nitelikli çalışmaların her zaman yanında olduklarını söyleyerek, Kefken Kampı'nı bu anlamda çok beğendiğini belirtti.

Beyoğlu'nda 22 tane farklı tesiste 2 bin 300 öğrenciye eğitim verdiklerini söyleyen Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, eğitimleri kupa ile taçlandırmaya devam edeceklerini, ilçede spora ve çocuğa verdiği destekten dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür etti.

OBEZİTE İLE MÜCADELE İÇİN ORTAK PROJE

Hep birlikte oluşturulacak sinerji ile başarılı sonuçlar elde edileceğini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu'nda anketler yaptırıyoruz. Vatandaşımız çoluk çocuk, kadın erkek belediyeden birçok şey istiyor. Gözüme çarpan ve bana enteresan gelen insanlar spor yapmak ve obezite ile mücadele edilmesini istiyorlar. Böyle bir duyarlılık var. Belki başka konularda mesafe almış olmamız bunda etkili olmuş olabilir. Ama sonuçta sosyal belediyecilikte bir yıldır vatandaşımızın bizden beklediğinin bu olduğunu net görüyor ve algılıyoruz. Bunun için ortak projeler üretip hayata geçirmeliyiz. Bizler her zaman sizlerin isteklerinize ve önerilerinize açığız" şeklinde konuştu.

SAHİLLERİ YENİLEMEMİZLE YÜRÜYÜŞLER BAŞLADI

Konuşmasında beden eğitimi öğretmenlerine ilçede spor adına yapılan hizmetleri de anlatan Başkan Demircan, "Hasköy ve Sütlüce sahillerinde yürüyüş bantlarını özellikle yaptık. Yürüyüş bantlarını dizip oraları yeniden düzenlememiş olmamız insanlarda heyecan uyandırdı. Biz de bakanımızla yürüyüşler yaptık ve ardı sıra insanların yürümeye başladıklarını gördük. Yaz aylarında bazı hocalarımız bayanlara spor hareketleri yaptırtmaya başladı. Sabah 7'den itibaren değişik saatlerde Kasımpaşa'da, Çıksalın'da, Hasköy'de semt konaklarının içinde de yapılıyor. Aynı zamanda dışarıda ki mekanlarda da yapılıyor" ifadelerini kullandı.

OKULLARDA ATICILIK EĞİTİMİ VERİLECEK

Sporun hayatımızda yaşam tarzı olduğunu söyleyen Demircan, Okçular Tekkesi'ni, Şişhane'de İBB'ye ait yüzme havuzunu ilçeye kazandırdıklarını dile getirerek şunları söyledi: "Burada yaklaşık yılda 4 bin çocuğa 6 seans yüzme öğretiyor, yavrularımızın ilgisini bu yönde çekmeye çalışıyoruz. Başladın, kabiliyetin varsa devam et diyoruz. Amacımız da olabildiğince fazla çocuğa dokunup onlara kapı aralamak, kendi kabiliyetleri açısından bir ayna tutabilmek, varsa devamını getirebilmeleri için fırsat tanımak. Bu etkinliğimiz de iki yıldır devam ediyor. 10 yıl devam ettirmiş olsak 40 bin çocuğa ulaşmış olacağız. Tıpkı Kefken Kampı'ndaki gibi. Şimdi çocuklarımızı okçuluğa yöneltiyoruz. Okullarda bunun eğitimini vermeye başlayacağız. Yeni bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki sene yaptığımız hesaba göre en az 500 belki 1000 tane seçmen takımın içine girip kendini keşfedecek zemini hazırlayacağız. Yüzmeden sonra ikinci belediye organizasyonumuz atıcılıkla ilgili olacak. Bu sene zemini hazırlamaya başlayacak, gelecek sene daimi hale getireceğiz,"

Haliç'e yapılan sportif etkinliklerle çocukların Haliç'in sahibi olduklarını ifade eden Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Bunların sayısı ne kadar çok artarsa gelecekte de denize o kadar sahip olan insanlar olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklarımıza Fırsatlar Vermeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement