Çocukların Gözünden Hemşireler - Son Dakika
Yerel

Çocukların Gözünden Hemşireler

Çocukların Gözünden Hemşireler

Çocuklar, hayallerindeki hemşireleri resimlere yansıttı.

08.06.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklar, hayallerindeki hemşireleri resimlere yansıttı. Hasta yataklarında boya kalemlerinin renkli dünyasında yolculuğa çıkan çocuklar, kendilerine iyileşmeleri için emek harcayan hemşireleri resmetti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akademisyenlerinin İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği Çocuk Resimlerinde Hemşireler konulu resim yarışması için 4-10 yaş grubunda Tepecik Eğitim Araştırma hastanesi çocuk servislerinde yatan çocuklar ile İzelman'a bağlı bulunan Gürçeşme, Balçova ve Gaziemir anaokullarındaki 108 çocuk katıldı. İzmir Ticaret Odası Sağlık ve Eğitim Vakfı ve Filli Boya'nın sponsor olduğu yarışmada katılan tüm öğrencilere pastel boya dağıtıldı. Yarışmaya katılan resimlerin ön değerlendirilmesi Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Sibel Sönmez ve Güzel Sanatlar Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci tarafından yapıldı. Ardından dereceye girenler İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Öğce, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Süheyla Nergiz, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Gül, IKSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tatari ve K2 Güncel Sanat Merkezi'nden Ayşegül Kurtel'den oluşan jüri tarafından belirlendi. Yarışmada, 4-6 yaş grubundan birinci Aygün Şener, 7 -10 yaş grubunda birinci Simay Topaloğlu oldu. İkincilikleri 4-6 yaş grubundan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Kaya Güner ve 7-10 yaş grubundan ikinci Nehir Çağlar aldı. Yarışmada, üçüncülükleri 4-6 yaş grubundan Ada Muslu ile 7-10 yaş grubundan da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan Minire Üşgelen kazandı.

"ÇOCUKLAR, HEP UMUT DOLU OLSUN"

Etkinlik hakkında bilgi veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağ Çal, toplumun iki önemli halkasını oluşturan hemşireler ve çocukları konu aldıklarını belirterek, "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzelman Anaokulları ve Filliboya bize destek verdi. 100'den fazla resim inceledik, birbirinden özgün resimler gördük. Tabi bu süreçte bazıları öne çıktı. Çocukları umut dolu görmek bizi geleceğe dair ümitlendiriyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukların Gözünden Hemşireler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement