Çocuklarını ve Evlilik Cüzdanlarını Alıp Sokağa Döküldüler - Son Dakika
Güncel

Çocuklarını ve Evlilik Cüzdanlarını Alıp Sokağa Döküldüler

Çocuklarını ve Evlilik Cüzdanlarını Alıp Sokağa Döküldüler

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’da bir grup Roman vatandaş, eşleri hapiste olduğu için mağdur olduklarını söyleyerek ‘cinsel İstismar’ önergesinin yasalaşmasını istedi.

19.11.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da bir grup Roman vatandaş, eşleri hapiste olduğu için mağdur olduklarını söyleyerek 'cinsel İstismar' önergesinin yasalaşmasını istedi.

Süleymanpaşa ilçesinde Tuğlalı Park'ta, küçük yaşta evlenmiş ve bu yüzden eşleri cezaevinde olan genç gelinler, çocuklarını alarak bir araya geldi. Evlilik cüzdanlarını da alan genç gelinler, davul zurna eşliğinde öneriye karşı çıkanlara da "Bizi tecavüzcüler ile karıştırmayın" dediler.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Roman Kültürü ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, "Bu yasanın çıkması gerçekten bizi sevindirdi. Ama bunu yanlış algılamamak lazım. Bizim içerde olup evli olan erkeklerimiz var. Dışarıda da kadınlarımız ve çocuklarımız mağdur durumdadır. Bu yüzden bu yasanın çıkması, mağdur olanlar içinde bizim erkeklerimiz de tecavüzcü değiller. Hepsi nikahlı ve severek evlenmişler ve hepsinin çoluk çocuğu var. Sadece ve sadece Aydoğdu Mahallesinde, yaklaşık 16 bin roman var 400-500 hane ise bu durumdan dolayı mağdur durumda. Bütün Türkiye bilsin ki, bu tecavüzcülere çıkan bir yasa değildir. Bu sadece ve sadece, içerde olan erkeklerin ve dışarıda olan çocuklarının ve kadınlarının mağduriyetini gideren bir yasadır. Yani bunların hepsinin nikahları var ama kocaları hepsi hapiste şu an. Bütün Türkiye'nin duyarlı olması lazım ve kimsenin buna önyargılı yaklaşmaması lazım. Özellikle roman vatandaşlar bu mağduriyeti yaşıyorlar. Biz bu yasaya gerçekten de çok sevinçliyiz. Bunu bütün dünya ve Türkiye bilsin" diye konuştu.

Küçük yaşta evlendiği için eşi cezaevinde olan Müzeyyen Pova da "Ben 8 yıllık evliyim ve benim eşimi cezaevine atıllar. Benim bakanım yok ve günlük işe gidiyorum. Temizlik varsa giderim, yoksa evde oturmaktan başka bir şey yapamıyorum. Günlük bana o veriyor, bu veriyor çocuklarımın harçlığını çıkarıyorum. Ben çok zor durumdayım. Lütfen bizi tecavüzcülerle aynı kefeye koymayın. Biz severek evlendik ve buradaki bütün arkadaşlarımın hepsi eşlerini çok seviyorlar. Biz sevmesek çoluk çocuk yapar mıyız. Benim 6 aylık oğlum var engelli eğitim okuluna gidiyor. Özel eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuğum hasta, çocuğumun her ay kontrole gitmesi lazım. Çocuğumu hastaneye götüremiyorum durumum yok. Annem merdivene temizliğe giderek bize bakıyor. Ben ne yapabilirim ne olursunuz yardım edin bize" ifadelerini kullandı.

"Muratlı cezaevinde damatlar koğuşu var"

Kocaları hapiste olan Roman kadınları her hafta kocalarıyla görüştürmek için cezaevine götürdüğünü ifade eden Kadir Tezaldı ise, "Tekirdağ-Muratlı Cezaevine götürüyorum. Tekirdağ Muratlı Cezaevinde d5 koğuşunda damatlar koğuşu açıldı. Yani tecavüzcülerle bir yerde yatmıyorlar. Devlet onlara öyle bir imkan sunmuş ki, onları tecavüzcülerden ayırmış. Yani bunlar küçükken bir hata yapmışlar. Çocuk yaptılar ve hastanede bunları yakaladılar. Yani bunları orada burada tecavüz edip orada burada bırakmadılar. Bizim siyasetle falan işimiz yok. 3 bin kişi değil, biz 4 bin-5 bin kişiye yakınız. Lütfen tecavüzcülerle bu insanları karıştırmasınlar. Bunlar eski kanuna göre 11 sene cezaevindeler. Buna öneri istiyoruz ve bu herkesin başına gelebilir. Biz romanlar olarak sevinçliyiz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklarını ve Evlilik Cüzdanlarını Alıp Sokağa Döküldüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement