Çocuklarının Hakkı İçin Başbakanlığa Yürüyor - Son Dakika
Güncel

Çocuklarının Hakkı İçin Başbakanlığa Yürüyor

Çocuklarının Hakkı İçin Başbakanlığa Yürüyor

Düzce'de evini gözetlediği gerekçesiyle bir kişiyi dövdüğü için çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Yunus Sezer, asgari ücretle çalıştığını ve bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını belirterek başladığı Ankara yolculuğunda Kızılcahamam'a ulaştı.

19.07.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'de evini gözetlediği gerekçesiyle bir kişiyi dövdüğü için çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Yunus Sezer, asgari ücretle çalıştığını ve bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını belirterek başladığı Ankara yolculuğunda Kızılcahamam'a ulaştı. Sezer'in giydiği tişörtte, 'Bir babanın çocukları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Çocuklarımın hakkı için Ankara'ya, Başbakanlığa yürüyorum' yazdığı görüldü.

Düzce'nin Ballıca köyünde oturan ve tekstil işinde asgari ücretle çalışan iki çocuk babası Yunus Sezer, 4 yıl önce kapısına gelip, eşi ve yengesini rahatsız ederek evini gözetlediğini iddia ettiği R.T.'yi dövdü. Sezer, çıkarıldığı mahkemece 1 yıl 10 ay hapis ve 18 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Sezer, cezaya tepki için Düzce'den Ankara'ya yürüyüşe geçti. Kapısına gelip ahlaksızlık yapan kişiye çocuklarının rızkını vermesi için devletin kendisini cezalandırdığını söyleyen Sezer, "Ben bu cezayı ödeyebilecek durumda değilim. Çocuklarımın geleceğini hazırlamam gerekirken, şu an ekmek alamayacak, günlük ihtiyaçlarını gideremeyecek duruma düştüm. 2 yaşında kızım ve 4 yaşında erkek çocuğum var" dedi.

Asgari ücretle çalıştığını ve maaşından tazminat için 250 lira kesildiğini belirten Yunus Sezer, "Çocuklarım bana 'Baba her gün makarna mı yiyeceğiz?' diyorlar. Bu haksız karara karşı Ankara'ya, başbakanlığa kadar yürüyüşe geçtim. Ayaklarım yara oldu, tek başıma yürüyorum. Benzinliklerde sandalye üzerinde 1 saatlik uykuyla yürüyorum, Çocuklarımın geleceği için Ankara'da, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sesimi duyurmak istiyorum. Davanın yeniden görülmesini istiyorum" dedi.

Yunus Sezer, D-750 karayolunu takip ederek Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine ulaştı. - Kızılcahamamankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklarının Hakkı İçin Başbakanlığa Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement