Çocukta Mahremiyet Eğitimi Semineri Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Çocukta Mahremiyet Eğitimi Semineri Düzenledi

Çocukta Mahremiyet Eğitimi Semineri Düzenledi

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kurs öğreticileri, öğretmen ve kursiyerlere yönelik Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi Semineri verildi.

03.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kurs öğreticileri, öğretmen ve kursiyerlere yönelik Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi Semineri verildi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Rehberlik Servisi tarafından her ayın son Cuma günü düzenlenen seminer dizisinin Şubat Ayı konuğu Psikolojik Danışman Ahmet Duman oldu. Seminerin açış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, "Kurum olarak açtığımız kurslarla her yaştaki vatandaşlarımız ve özellikle yetişkinlere yönelik desteğimiz devam etmektedir. Bu kapsamda kursiyer ve usta öğreticilerimize kurs dışında her ay bir program çerçevesinde değişik sosyal kültürel ve eğitici bir seminer düzenleyerek onları hayata ve geleceğe hazırlamayı amaç edinmekteyiz" dedi.

Seminerde Psikolojik Danışman Ahmet Duman, çocuklara mahremiyet eğitiminin nasıl verileceği, çocukların İhmal ve istismardan nasıl korunacağı yönünde bilgiler verdi.

Cinsel istismarın tüm sosyo-ekonomik çevrelerde görülebildiğini belirten Duman, istismara uğrayan çocukların iyileşme süreçlerinin zor ve sıkıntılı geçtiğini belirtti. İstismar konusunda doğru bilinen yanlışlar olduğunu, aile içerisindeki bazı olumsuz tutum ve davranışların çocuğu istismara açık hale getirebileceğini belirten Duman, cinsel istismara uğrayan çocukların başlarına gelen bu olayı söyleyemediğini vurguladı. Çocukların bu konuda nasıl bilinçlendirilmesi gerektiğini maddeler halinde açıklayan Duman, ebeveynlerin de aile içerisinde çocuklara nasıl bir yaklaşımda bulunması gerektiği ve istismarı yapabilecek insan karakterleri üzerinde de bilgiler aktardı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocukta Mahremiyet Eğitimi Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement