Çöllerde Yetişen Develer Artık Bozok Yaylasında Yetişecek - Son Dakika
Güncel

Çöllerde Yetişen Develer Artık Bozok Yaylasında Yetişecek

Çöllerde Yetişen Develer Artık Bozok Yaylasında Yetişecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyünde yaşayan bir vatandaş, besicilik yaptığı büyükbaş hayvan çiftliğinde deve de yetiştirmeye başladı.

17.06.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyünde yaşayan bir vatandaş, besicilik yaptığı büyükbaş hayvan çiftliğinde deve de yetiştirmeye başladı.

Türkiye'nin önemli tarım ve hayvancılık bölgesi olan Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyünde yaşayan ve geçimini besicilik yaparak sağlayan 39 yaşındaki Ferda Yiğit, deve yetiştiriciliğine başladı. Suriye'den getirdiği ve tanesini 3 bin liraya aldığı bir çift deveyi ahırına bağlayan Yiğit, develeri çok sevdiğini söyledi. 19 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını belirten Yiğit, "Deve yetiştiriciliğini merak ediyordum. Bu merakım üzerine bir arkadaşım Suriye'den getirdiği iki deveyi bana verdi. Ben de bu iki deveyi şimdi gördüğünüz gibi çiftliğimde beslemeye başladım. 2 ay önce geldiklerinde çok zayıf ve cılız hayvanlardı. Şimdi daha iyi hale geldiler" dedi.

Deve yetiştiriciliğini bir hobi olarak yaptığını belirten Yiğit, "Şu anda havaların sıcak olmasından dolayı develerimizi açık alanda bakımını yapıyoruz. Tabi havaların soğumasıyla birlikte diğer hayvanlar gibi develerimizi de kapalı alana alarak burada bakımlarını devam ettirmeyi düşünüyoruz. Develerimiz diğer büyükbaş hayvanların yediği yem ve ot gibi yiyeceklerle besliyoruz" diye konuştu. Şu anda merak ile başladıkları deve yetiştiriciliğini ileri zamanlarda üretime yönelik de yapmayı planladıklarını söyleyen çiftlik sahibi Ferda Yiğit, "İlk defa bir deve yetiştiriyoruz. İleriki zamanlarda üretime yönelik de olabilir. İnsanlar develeri çok merak ediyorlar. Bazı vatandaşlar çiftliğe gelip develerin fotoğraflarını çekiyorlar. Bazı vatandaşlar ise Kurban Bayramı için kurbanlık olarak satılması talebinde dahil bulunuyorlar. Ancak şu anki hedefimiz sadece üretime yönelik" şeklinde konuştu. Çiftlik bakıcısı Satılmış Işıksoy ise ilk defa bir deve bakıcılığı yaptığını, develerin bakımının diğer hayvanlara göre daha zor olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan İbrahim Özen de ilk defa Yozgat bölgesinde bir deve gördüğünü, merak edip develeri görmek için Sorgun'da çiftliğe geldiğini belirtti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çöllerde Yetişen Develer Artık Bozok Yaylasında Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement