Kerem Alışık, Annesi Çolpan İlhan'ı Anma Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Kerem Alışık, Annesi Çolpan İlhan'ı Anma Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu

Kerem Alışık, Annesi Çolpan İlhan\'ı Anma Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu

78 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Oğlu Kerem Alışık gözyaşlarına boğuldu.

27.07.2014 13:07  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Çolpan İlhan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Salonu dolduran yakınları ve onlarca sanatsever tören sırasında duygulu anlar yaşadı.

KEREM ALIŞIK GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Annesini son kez sahnede gören Kerem Alışık ise gözyaşlarına boğuldu. Taziye için gelenlere sarılarak ağlayan Alışık, uzun süre kendine gelemedi.

Türk bayrağına sarılı olarak sahnenin ortasına konan devlet sanatçısı Çolpan İlhan'ın naaşı başında öğrencileri bekledi. Tören, saat 10.40'da usta sanatçı için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. İlhan'ın sanat yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterisi törene katılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

"ARAMIZDA BÖYLE BİR KADER BAĞI VARDI"

Törende bir konuşma yapan Türker İnanoğlu, Çolpan İlhan'ın vefatıyla sahneye çıkıp bir konuşma yapacağının hiçbir zaman aklına gelmediğini ifade etti. İnanoğlu, "Çolpan İlhan ile aynı yıl doğduk. İlhan'ın sinemaya girdiği yıl ben de reji asistanı olarak sinemaya adım attım. Aramızda böyle bir kader bağı vardı. 1959'da 'Yalnızlar rıhtımı'nda o baş yıldız, ben de reji asistanı olarak beraber çalışma imkanı bulduk. Kendisi anlatılamayacak kadar zarif, hoş, fevkalade bilgi birikim olan bir insandı. Allah rahmet eylesin. İnsan yaşlanınca biraz daha duygusal oluyor bu nedenle fazla konuşamıyorum" dedi.



BAŞAK KÖKLÜKAYA DA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Çolpan İlhan ile 3 yıl boyunca aynı dizide rol alan tiyatro sanatçısı Başak Köklükaya ise İlhan'ın ölümüne inanamadığını belirtti. Konuşması sırasında gözyaşlarına boğulan Köklükaya, "Sevdiğinle biricik aşkınla, huzurlar içinde uyu Çolpan Ablacım" diye konuştu

Ailesi adına bir konuşma yapan kuzeni Solmaz İlhan da Çolpan İlhan ile beraber büyüdüklerini belirterek, "Çolpan benden 8 yaş genç. Ölümünü hiç beklemiyorduk. Kör şeytan onu aramızda almadı. Bütün kaybettiklerimizin mevcut olduklarını ve bilhassa bu kadar yaptıklarıyla her gün beraber olacağımıza inanıyorum. Kerem'e de aynı şeyi söylüyorum. Eserleriyle, yaptıklarıyla onlar hiçbir yere gitmediler. Onu hep anacağız. Ailem adına herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından usta sanatçının naaşı başta oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık olmak üzere törene katılanlar tarafından omuzlara alındı. Törene katılanlar omuzlara alınan tabuta kırmızı karanfiller attı. İlhan'ın cenazasi Teşvikiye Camii'ne kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu aile kabristanlığında defnedilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kerem Alışık, Annesi Çolpan İlhan'ı Anma Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hülya: ALLAH rahmet eylesin yakınlarına sabır versin 6 1 Yanıtla
  • tuna: ANA bu ağlanmazmı hiç :(( 0 0 Yanıtla

Advertisement