Çolpan İlhan'ın Cenazesinde Helallik Krizi - Son Dakika
Güncel

Çolpan İlhan'ın Cenazesinde Helallik Krizi

Çolpan İlhan\'ın Cenazesinde Helallik Krizi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın cenaze namazında helallik istendiği sırada arkalardan bir kişinin "Ben hakkımı helal etmiyorum" demesi şok etkisi yarattı.

27.07.2014 15:25  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp krizi sonucu önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın cenaze namazında helallik alındığı esnada bir kişi, "Ben hakkımı helal etmiyorum" dedi. İlhan'ın oğlu Kerem Alışık, bu sözü duyunca şok geçirdi.

CENAZEYE KATILANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine imam ve namaza katılanlar tepki göstererek hakkını helal etmesini istedi. Çolpan İlhan'ın modaevinde çalıştığı iddia edilen kişinin yevmiyesini alamadığını öne sürdüğü ve bu yüzden hakkını helal etmek istemediği öğrenildi.

EŞİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybeden Tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Çolpan İlhan Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın mezarının yanına defnedildi.

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Çolpan İlhan için ilk olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi. Daha sona cenaze namazı için Çolpan İlhan'ın naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri usta oyuncunun oğlu Kerem Alışık, torunu Sadri Alışık, eski gelini Sibel Turnagöl ile yakınları kabul etti. Cenazeye Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Yıldız Kenter, Türkan Şoray, Orhan Gencebay, Genco Erkal, Göksel Arsoy, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Oktay Kaynarca, Mahsun Kırmızıgöl, Gönül Yazar, Haldun Dormen, Türker İnanoğlu, Serdar Gökhan, gibi sanat dünyasından çok sayıda isim ile yakınları ve öğrencileri katıldı.

KEREM ALIŞIK UZUN SÜRE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Törende, gözyaşlarına hakim olamayan Kerem Alışık gazetecilere yaptığı açıklamada, 'yere göğe sığdıramadığım' dediği annesinin vefatı için çok büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Alışık, "Bugün annemize hakkımızı helal edeceğiz ancak onu gerek sanata, tiyatroya ait gerekse de evine, ailesine ait olan tüm zamanların zümrütü gibi parlayan insanı, çok önemli bir sanatçıyı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Hem sanattan hem ailesinden, hem de sanatçı dostlarından alacağı var. Aslında o bize alacaklarını helal etmeli. - taziyede bulunduğu Kerem Alışık'a sarılarak uzun süre ağladığı görüldü. O, savaşçı, asaleti, zerafeti, hem vicdanlı hem mücadeleci bir rol model ve örnek kadın kişiliğidir" diye konuştu.

CHP LİDERİ ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Cenazeye katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk sinemasının çok saygın bir sanatçısını kaybetmiş olmanının derin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Usta oyuncunun filmleriyle büyüdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir üzüntümü dile getireyim. Sanata ve sanatçıya gereken önemi vermiyoruz. Sanatçılar öldükten sonra onlarla ilgili güzel şeyler söylüyoruz. Keşke onlar hayattayken o güzel şeyleri biz söylesek ve onlar da duyabilse. Kendisini her zaman saygıyla andım ve saygıyla anmaya devam edeceğiz. O bizim kalbimizde ve yüreğimizde yaşayacak. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" diye konuştu.

Türk sineması ve tiyatrosu için acı kayıplardan birinin yaşandığını söyleyen İbb Başkanı Kadir Topbaş ise "Devlet sanatçı ödülünü almış, rahmetli Sadri Alışık'ın değerli eşi, milletimizin gönlünde yer tutmuş Alışık ailesinin önemli bir ismini bayram arefesinde uğurluyoruz. Kimliği ve kişiliğiyle toplumda ayrı bir yeri olan insandı" diye konuştu.

TÜRKAN ŞORAY: HAYATIMDA BÜYÜK BİR BOŞLUK OLACAK

Türkan Şoray ve Yıldız Kenter de tabutun başında ağladı. Gazetecilere konuşan Şoray, Çolpan İlhan'ın vefatının Türk sanatı adına çok büyük bir kayıp olduğunu ifade etti. Şoray, "Kendisi her şeyden önce çok yakın bir dostumdu. Bütün sırlarımı paylaşırdım. O kadar güzel içten dinlerdi ki, çok dost, sevecen bir insandı. Hayatımda büyük bir boşluk olacak" dedi.

Cenaze namazında Kerem Alışık, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte saf tuttu. Hocanın helallik istediği arka sırada saf tutan bir kişinin 'hakkımı helal etmiyorum' şeklinde sesi duyuldu. Kısa bir süreliğine yaşanan şaşkınlığın ardından kimliği belli olmayan şahıs çevrede bulunanların tepkisiyle cami avlusundan uzaklaştırıldı.

Cenaze namazının kılınmasıyla Kerem Alışık, annesinin tabutuna omuz vererek cenaze aracına kadar taşıdı. İlhan'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın mezarıın yanına defnedildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çolpan İlhan'ın Cenazesinde Helallik Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • HELALLİK: Ticaret yapıyorum, çeklerimin çoğu karşılıksız çıktı ve beni batırdı, benim üzüntüm yakınlarıma yansıdı, hastalandılar ve ölümler oldu. Şimdi ben bu insanlara hakkımı helal edermiyim? Hepsinede haram ettiğim gibi her sabah kalkarken beddua ederek kalkıyorum. Yaşarken bana bunu yapanlara da benden önce ölürlerse cenazelerinde aynısını yapmaya yemin ettim. 43 0 Yanıtla
  • mehmet ayaz: adamı niye ayıplıyosunuz o zaman imam hakkınızı helal ediyormusunuz demesin emri vaki gibi hakkınızı helal edin desin o zaman beyenirmisiniz herşey normal olmuş kimse kızmasın helede alışık ailesi o adama birde teşekkür etmeli helallık almalı 37 0 Yanıtla
  • H: Aga adamın parasını ödeyeceksin. Ödemezsen bu dünyada olmazsa ahirette yakana yapışır. 35 1 Yanıtla
  • mehmet: etmeyebilir normaldir. . 31 1 Yanıtla
  • ZZZZZZZZZZ: YA ARKADAŞ MADEM İSLAMDA CENAZE NAMAZINA SADECE VE SADECE HAKKINI HELAL EDENLER KATILABİLİYORDA PEKİ BU HOCALAR NEDEN GEREKLİ GEREKSİZ HELALLİK İSTİYOR. 27 3 Yanıtla
  • mersin: nden tepki veriyorlarki yakınları adamın hakı neyse versinler 30 0 Yanıtla
  • karadenizli: ortada bir alacak varsa imamda sormussa adamda helal etmiyorsa bu borc definden once odenmeli veya borc mevlasi yuksekse alacaklinin rizasi ile ertelenip hakkini helal etmesi saglanmalidir bunlari yapamiyacak kadar aciz bir ailesi varmis tabudun yaninda goz yasi dokmek mevtanin kemiklerini sizlatmak budur ne demisler borc borctur ama bu dunyada ama obur tarafta borc varsa alacaklida vardir 28 0 Yanıtla
  • erman: etmek zorundamı tepkiye ne gerek var zorlamı etsin yanı ?? 27 1 Yanıtla
  • SUAYB BİN SALİH: “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır. ” (Al-i İmran 85) 21 3 Yanıtla
  • KAHHAR: imam helal ediniz diyor imamlıkla alakan varmı senin hoca cağırırsın adamı variside çağırırsın hakkını odetirsin arayı bulur helallik alır devam edersin sende ordakiler gibi cenaze namazını bilmiyonmu ne 20 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement