Çolpan İlhan Sevenleri Tarafından Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çolpan İlhan Sevenleri Tarafından Mezarı Başında Anıldı

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan, ölümünün birinci yılında ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

25.07.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan, ölümünün birinci yılında ailesi, oyuncu arkadaşları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Anma töreninde duygusal anlar yaşayan Kerem Alışık, "Biz onu çok özlüyoruz" dedi.

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi, ünlü devlet tiyatrocusu Çolpan İlhan,  25 Temmuz 2014 yılında geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası hayatını kaybetmiş ve Zincirlikuyu Mezarlığında eşi Sadri Alışık'ın mezarının yanına defnedilmişti. Yeşilçam'da 300'e yakın filmde rol alan Çolpan İlhan, ölümünün birinci yılında oğlu Kerem Alışık tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı. Anma törenine ünlü oyuncu Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık ve torunu Sadri Alışık'ın yanı sıra, ünlü oyunculardan Levent Ülgen, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Kayhan Yıldızoğlu gibi birçok ünlü isim katıldı. Çolpan İlhan'ı anmak için toplanan ünlü isimler mezarın başına gelerek hoca eşliğinde dualar ederken, duygu dolu anlar yaşandı.

"BİZ ONU ÇOK ÖZLÜYORUZ"

Annesi Çolpan İlhan'ın mezarı başında dua ederken duygu dolu anlar yaşayan ünlü oyuncu Kerem Alışık, "Annemi kaybetmemizin üzerinden bir sene geçti. Geçen sene Kadir Gecesi kaybetmiş, Arefe günüde defnetmiştik. Annem nurlu bir insandı, nurlar içinde yattığına inanıyoruz. Annem çok yaman bir kadındı, müthiş bir asaleti, zarifliğinin yanı sıra yılmaz bir savaşçıydı. Annem çok mücadele etti, bize yani ailesine çok emek verdi. Bizim ailemizin her zaman kahramanı oydu. Babamda bu şekilde onu dile getirirdi. Bütün bu ailenin bağlılığını ve yaşatma azminin tek örneği her zaman bize annem olmuştur. Dolayısıyla biz onu çok özlüyoruz. Her şeye çare var ama ölüm hepimiz için. Mutlaka bizde burada yerimizi alacağız ama insanın özlemek duygusuna karşılık verebileceği hiçbir şey yok hayatta. Biz onu çok özlüyoruz" dedi.

"ÖLÜMÜ ANİ OLMUŞTU"

Çolpan İlhan'ın mezarı başına gelerek dua eden Yeşilçam yıldızı ünlü oyuncu Süleyman Turan, "Ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Bu yıllar çok çabuk geçiyor. Sanki Çolpan hanımı çok daha kısa süre önce kaybetmiş gibiyiz. Her yıl Sadri ağabeyi burada anıyorduk, şimdi ise Çolpan hanımı anıyoruz. Çolpan hanım burada Sadri ağabeyi çok iyi ağırlayan çok müthiş bir eşti. Çolpan hanım çok iyi bir sinema figürüydü ve çok iyi bir insandı. Dolayısıyla Çolpan hanımın ölümü çok anı oldu. Bir sene geçti ve arkadaşlarla burada buruk birlikte olmayı yaşıyoruz. Dediğim gibi Çolpan İlhan çok iyi bir sinema insanıydı" diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN ŞEY ARKAMIZDA SEVGİ BIRAKABİLMEK"

"Benimde son kullanma tarihim geçti" diyerek kendisine soru soran basın mensuplarına şaka yapan ünlü oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, "Çok kıymetli insanlardı ve benim çok değerli dostlarımdı. Nur içinde yatsınlar. Bizlere de Kerem Alışık gibi ve torunu Sadri Alışık gibi çok iyi iki insan armağan ettiler. Ölüm hepimize gelecek. Benimde son kullanma tarihim geçti. Hepimiz bir taraflara gideceğiz ve önemli olan arkamızda güzel bir çizgi yani sevgi bırakabilmektir. Ben iki arkadaşıma da Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çolpan İlhan Sevenleri Tarafından Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement